tisdag 31 mars 2009

31.03.09 gungeligung


Till sommaren, den 25 juli - 2 aug. ska jag medverka vid en samlingsutställning i Tällerud med tema "HÄSTKRAFTer". Började för några veckor sen att måla olika varianter av hästar men mina tankar gled mer och mer över till barnens leksaker t.ex gunghästar. Vill försöka peka på barnens kraft. Deras sätt att se på världen genom oförfalskade ögon. Tänkte försöka göra en gunghäst i tusch varje gång jag är i ateljén och få fram en fin samling på så vis. Håller även på med ett kollage av en en gunghäst, men där får jag inte till det. Det irriterar mig förstås, men det kanske var meningen att de skulle bli i tusch. Det är kul det där, att man inte riktigt kan styra över resultatet.

måndag 30 mars 2009

30 Mars 2009



Första inlägget i en blogg jag egentligen inte har en aning om hur den fungerar. Spännande. Har tänkt mig att använda den i mitt konstnärskap. Som en dagbok, fylld med funderingar om problem och möjligheter som dyker upp. Visa bilder som jag arbetar med.

Vad händer då i en konstnärs liv?

Ja just för dagen inte så mycket. Var på väg till ateljén tidigare idag, men kroppen ville vila och jag lät den faktiskt göra det. Vill inte pressa fram saker. Så därför visar jag en annan bild. Bilden av ett ansikte. Blir gärna ansikten. Men nu för tiden målar jag annars oftast för att det är kul, men även för att avreagera mig. Kasta ut känslor i en skapande process. Då vet man aldrig vad som händer.