söndag 31 maj 2009

01.06.09 EVIGHETEN

"EVIGHETEN" pris 8000 kr
Ville hitta en form för evigheten. Vet inte riktigt var jag hamnade till slut, men gillar formen och färgen och är nöjd med resultatet. Det måste inte alltid vara figurativt. Det får vara abstrakt. Tavlan är stor också, 90x90, så det är en härlig färgklick när den hängs på väggen.

lördag 30 maj 2009

31.05.09 ONE OF THOSE DAYS


"ONE OF THOSE DAYS" såld
Här är ännu en av de bilder som blev sålda under rundan. Tycker den visar hur en dag kan kännas för mig. Verkligen.

fredag 29 maj 2009

30.05.09 RYMDBLOMMA

RYMDBLOMMA


Fann denna rymdblomma bland mina gömmor. Det är ett textilkollage och är precis så som jag vill att en landskapsbild ska vara. Fylld av fantasi.

torsdag 28 maj 2009

29.05.09 KENT

KENT
Hästen Kent. Ett bra namn på en häst tycker jag. Dessutom gillar jag gruppen. Speciellt skivan med en vit tiger på. "Vapen och ammunition" från 2002.

onsdag 27 maj 2009

28.05.09 regn

REGN
Ta mig här och sätt mig där. Usch. Har svårt att bli vän med regnet trots att jag vet att naturen behöver det. Sådana dagar vill man bara krypa ned tillbaka under täcket. Ta fram en bra bok och förflytta sig till fantasins land. Men det är inget alternativ när man har hund. Det är bara att dra på sig kläderna och ge sig iväg.
Antagligen blir det en skön upplevelse någonstans efter vägen.

27.05.09 VILA

VILA
Man måste vila från konsten ibland. Få tillbaka gnistan. Längtan. Så jag tvingar mig själv till avhållsamhet från allt vad konst heter. Tvingar tills jag en dag är så fylld av detta underbara begär att jag inte orkar stå emot längre. Det är då jag kan gå in i ateljén och explodera. Jag vet att om jag går in där i dag kommer det naturligtvis hända någonting, men jag har bestämt mig. Inte i dag. Kanske inte heller i morgon Möjligtvis till helgen. Längre kan jag nog inte vänta.
Men vem vet. Nu när jag betsämmer att jag inte ska gå dit, kanske jag smiter dit i alla fall. Ingenting är omöjligt i denna upp och nedvända värld...

måndag 25 maj 2009

26.05.09 hästmannen


"HÄSTMANNEN"

Nu ska det planeras inför nästa utställning i Tällerud där temat är "hästkraft". Hittade den här gamla bilden i en hög när jag rotade efter en annan inför konstrundan. Materialet är akryl/textil kollage. Ska bara fixa en annan inramning. Funderar också på att eventuellt byta bakgrund. Vad tror ni?

söndag 24 maj 2009

25.05.09 landskapet

Nu är konstrundan över för i år. Skönt. Man blir fruktansvärt trött i både kropp och hjärna, även om det är otroligt roligt samtidigt. Bilden i dag får bli ett landskap som blev sålt.


lördag 23 maj 2009

24.05.09 en häst


Just när man trodde att man tömt ut och in på sig i ett tema och det inte fanns några fler bilder som skulle ut, kom den här hästen till. Vem vet? Det kanske finns fler. Det är ju ett tag till innan de ska presenteras på en utställning i sommar.

fredag 22 maj 2009

23.05.09 konstrundan 2009


På bilden ser ni Riddar Eric som jobbar på värmlands folkblad. Han har skrivit en underbar artikel om konstrundan 2009. Skriver inget mer om detta idag. Det har han redan gjort tillräckligt bra. Läs artikeln i stället: http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/Skrackhastar-och-poprealism-090522.aspx

torsdag 21 maj 2009

22.05.09 gunga för helvete


Det här är min första, och kanske enda installation. Kallar den "gunga för helvete". Försökte måla den, men verkligheten överträffade bilden i detta fall. Ska ta med den på en samlingsutställning i Tällerud nu i sommar. Temat är "hästkraft".

onsdag 20 maj 2009

21.05.09 Välkomna på Konstrunda 21-24 maj



Välkomna på Konstrunda i Klarälvdalen. Idag börjar det. Kl.11-17. Ska bi spännande. Alldeles för många timmar av förberedelse ska nu visas för allmänheten. Idag kommer kritiken. Positiv och negativ. En dag man kan lära av. Det ser jag fram emot. Dagens bild fick bli min allra senaste ängel. Kan behöva ha en sådan bredvid mig. Ni finner all övrig information vid:
http://www.konstrundaiklaralvdalen.se/34.html




tisdag 19 maj 2009

20.05.09 motiv


Ibland funderar jag på om det är jag som väljer motiv, eller om det är tvärsom, motivet som väljer mig. Fanns faktiskt ingen som helst anledning för mig att måla denna fluga jag visar som bild i dag.

19.05.09 fynd


När jag letade efter en bild jag ville rama in till konstrundan dök det upp en massa bilder jag glömt bort. Kul. Bland annat "I am a alien". Tycker om illusionen att hon har en aliens kropp, fast den bara är invävd i klänningens tyg. Fantiserar också om att hon går och tänk/sjunger detta för sig själv med en alldeles egengjord liten melodi.

söndag 17 maj 2009

18.05.09 nakenheten


Är nakenheten något som skrämmer och chockerar människan fortfarande, eller är det något vackert? Jag tycker det är en naturlighet. Nu under rundan blir det en hel del tecknade och målade kvinnokroppar på grund av att modellerna har varit av det könet, men en och annan man har ramlat ned på papperet. Bilden här ovan är en av dem.





lördag 16 maj 2009

17.05.09 musikanten

"musikanten"
personen på bilden spelar musik
därför överdrev jag handen

fredag 15 maj 2009

16.05.09 konstrunda


Ja då är det snart konstrunda igen då. 21-24 maj. Kl 11-17. Spännande att vara på ett nytt ställe. Nu har jag fått upp skylten ovanför dörren också. Det är bra. Ett steg närmare det fullkomliga. Nu är det bara resten kvar :)
Vill ni läsa mer om konstrundan så gå till: http://www.konstrundaiklaralvdalen.se/34.html

torsdag 14 maj 2009

15.05.09 so you think you know howe to love me

"so you think you know howe to love me"
Dagens bild gjorde jag till en samlingsutställning med tema "hundliv". Den blev tyvärr inte utvald så den fick aldrig vara med. Synd. Ville visa en kombination av hund/ varg/ människa/ varulv. Men å andra sidan, det gör väl inget. Kan ju visa den här istället :)

onsdag 13 maj 2009

14.05.09 signaturen


"vännerna"



Var ska man sätta signaturen? En skolfröken i en klass jag var och föreläste i nu senast förklarade för sina elever att den ska vara nere i högra hörnet. Traditionellt brukar den förstås vara där, men det är inte alltid det passar. Det har att göra med balansen i bilden. På bilden "vännerna" här ovan prövade jag först med att sätta den uppe i vänstra hörnet, men det passade inte alls denna gång, så det fick bli som vanligt och det funkade. Men man måste prova innan man vet.

Oftast sätter jag min signatur på tavlan när jag tycker den är klar, inte innan. Men ibland har jag fel och är för snabb. Det händer det med.

Som en liten parentes kan jag berätta en historia om Picasso. Han fick en dag besök av en man som tyckte att Picasso hade en förmögenhet bestående av diverse konstverk i sin ateljé. Då svarade Picasso att de var ingenting värda. Hur menar du då, frågade mannen. Ja, de är ingenting värda, innan jag har signerat dem. Tänkvärt tycker jag.

tisdag 12 maj 2009

13.05.09 slumpens timme


Slumpens timme kommer då man arbetat ett bra tag och man är trött och hungrig. Det är då man gör de misstag som kan bli bra, eller dåliga. Blir de bra är det underbart. Blir de dåliga får man lära av misstagen. Bilden Lucia här ovan misslyckades jag totalt med hennes ansikte, så jag blev så förbannad att jag skar bort det. Men då kom jag på att jag kunde göra ett nytt och lägga under. Som ett kollage. Nu efteråt tycker jag det blev den bästa av gårdagens bilder.

måndag 11 maj 2009

12.05.09 tavlornas titel

Det kan vara svårt att komma på vad man ska ha för titel på en tavla. Oftast har man ett arbetsnamn som följer med under tiden man arbetar med dem, men när de är klara kanske det inte passar alls. Då gäller det att använda fantasin igen, och komma på något passande. Bilden här ovan heter "Kiss and makeup". Det tvetydiga makeup på slutet blev en fin ordvits tycker jag, men det är inte alltid det går så lätt.

Landskapsbilderna är värst. Tycker det är så tråkigt att gå på utställningar där det står landskap 1 och landskap 2 etc under bilderna. För att inte tala om det som man ofta ser "Ingen titel". Som konstnär kan man i alla fall försöka tycker jag. Jag har använt mig av vanliga namn till mina landskap. Typ Sofia. Det har ingen egentlig betydelse för utläsandet av bilden, men jag tycker om att döpa dem. Det ger dem en personlighet. men om jag inte skriver det bakpå tavlan glömmer jag bort vad de heter. Men det är inte unikt för tavlorna, det är likadant med människor. Har svårt att komma ihåg namn :)

söndag 10 maj 2009

11.05.09 bakgrundsfärg


Bakgrunden på tavlan är viktig. Här har jag valt vitt. Lita på det vita, brukar jag säga. Tidigare har jag förlitat mig på svart bakgrund på denna serie av människoprofiler. Men varför vara så enkelspårig? Det finns ju så många fler färger. Därför börjar jag med att testa vitt. Har även bytt material denna gång så nu är det akryl på duk och i lite större format än tidigare. Då använde jag mig av gouache på papper och i liten storlek. Man kan säga att jag skissat fram min tanke där. Är barnsligt förtjust i dessa just nu. Känns som jag hittat guld.

lördag 9 maj 2009

10.05.09 utveckling


Det är en fantastisk kick när man hållit på och traglat en tanke, målet ett x antal (som i och för sig blivit hyfsade) och det plötsligt lossnar och man känner att hallå, det här är ett steg i en riktning jag inte riktigt hade räknat med, men som man gillar. Det hände med denna bild. Från att ha gjort många ensamma figurer kom tanken på att varför inte försöka få med fler i samma bild. Sagt och gjort och resultatet ser ni här ovan.

fredag 8 maj 2009

09.05.09 semesterort

där i grottan
fann hon ensamheten
och dagens enda snäckskal

torsdag 7 maj 2009

08.05.09 förvirringen


Trodde att jag kommit på ett nytt sätt att måla igår, men det var inte riktigt så. Hade prövat detta tidigare. Men aldrig med hela människofigurer. De tidigare hade varit katter, tulpaner och en tjur. Nu ska jag bara lista ut hur jag ska signera dem så jag inte förstör bildens balans.

07.05.09 formatet


Formatet på bilden spelar roll. Stort eller litet, smalt eller brett, avlång eller fyrkantigt. Alla har sin charm och passar för olika motiv. Bilden jag visar för er idag är ett landskap, men på grund av formatet fantiserar jag bilden som ett nyckelhål, en spricka, en öppning till en annan värld. Känns.. som jag kikar in på något främmande spännande.

tisdag 5 maj 2009

06.05.09 spegel spegel


"spegel spegel"
Är en spegelbild någonsin sann? Det är en spännande tanke.

måndag 4 maj 2009

05.05.09 vårkänslor




En sak jag gillar med våren är den där härligt fantastiska energi jag bara går och får. Det är en härlig kick i det inre systemet.

Jag vet att inte alla får det och jag kan erkänna att det fanns en tid i mitt liv då jag bara blev trött på alltsammans. Alla måsten som kom med våren. Men det finns så mycket mer tid nu sedan jag slutade med alkoholen för tre år sen. Den tog alldeles för mycket kraft av mig. Nu kan jag göra det jag vill. Och lite måsten.

Bilden här ovanför får visa illustrera hur jag menar.

söndag 3 maj 2009

04.05.09 det oritade

Man måste inte alltid rita allt i en bild. Ögat har en förmåga att se det som inte finns i alla fall. Och man kan se lite olika saker på detta vis. Vad ser ni?

03.05.09 säg ja till livet

"säg ja till livet"
Har idag varit och målat kroki tillsammans med goda vänner och efter det var jag och såg en film. Filmen hette "Yesman" och hade Jim Carrey i huvudrollen. Det var ett fint budskap i den filmen. Man måste våga säga ja ibland, men kanske inte alltid, men din första tanke ska vara ja, eller kanske. Inte nej. Min bild här ovan tycker jag visar på samma sak. Säg ja till livet.

fredag 1 maj 2009

02.05.09 känslor


"the dark side of a dog"


Som konstnär har jag tillgång till en underbar ventil där jag kan släppa fram mina känslor. Där har jag chansen att visa det jag kanske inte alltid kan uttrycka i ord. Sedan kan jag oftast släppa det och gå vidare. En rolig twist på det hela är väl att de som senare betraktar tavlan kanske får helt andra känslor än vad jag hade när jag målade tavlan. Men det är som det ska vara. Vi är alla olika individer, med olika bagage att bära.

01.05.09 blomman

"blomman"
1 Maj välkommen. Jo så är det. Det är härligt att den månaden är nu. Man vet att sommaren är framför en än, men att man ändå har en månad kvar av vårens sprudlande livsglädje. Det gillar jag. Dessutom har ju min mamma namnsdag hela månaden.