måndag 31 augusti 2009

Gubbgrinig

Gubbgrinig
Storlek: 5x5 Material: tusch/Akvarell Pris: 700 kr
Gubbgrinig är ett roligt ord
och det var kul att få ge ett ansikte till det.

söndag 30 augusti 2009

Malin

Malin
Storlek: 10x15 Material: Tusch Pris: 1000 kr
Var och målade kroki i går och hade lyxen att ha två modeller, så man kunde välja vilken som passade bäst att försöka avbilda, för det var i princip omöjligt att hinna med att teckna bägge samtidigt. Försökte ett par gånger, men då den ena blev bra , blev den andra dålig.
Kanske blev en fyrtio skisser gjorda under fyra timmar och när man kommer hem är man nöjd med typ fem. Men det räcker för mig. Är nöjd om jag får en. Denna bild är en av de godkända.
Den var gjord när modellerna gick omkring i rummet. Fångat i stunden kan man verkligen säga

lördag 29 augusti 2009

säg det med blommor

säg det med blommor
Storlek: 5x10. Material: Tusch. Pris: 700 kr.
Har fastnat lite i detta tema. Tycker meningen är kul. Kanske just för att den redan är planterad i människors medvetande av alla florister sen tidigare. När man tillsätter en galning i bilden blir det så mycket roligare. I alla fall för mig. Jag börjar fundera på vad han vill säga...

fredag 28 augusti 2009

Säg det med blommor

Säg det med blommor
Material: Tusch Storlek: 05x10 Pris: 700 sek
Behöver jag säga mer?

Häst

Häst
Storlek: 20x30 Pris: 1400 sek
Bläddrade lite bland gamla bilder och då hittade jag den här. Den hade jag totalt glömt bort. Tycker den är spännande, och lite kuslig. Den skulle jag naturligtvis haft med på utställningen med hästema som var i somras i Tällerud. Men vem vet. Det kanske blir någon mer utställning med hästtema. Kanske gör en egen föressten, eller tillsammans med utvalda vänner.


onsdag 26 augusti 2009

säg det med blommor

Säg det med blommor
Storlek: 10x10 material: Tusch Pris: 700 sek

Behöver jag säga mer?


tisdag 25 augusti 2009

kaffe

kaffe
Storlek: 90x90 Material: Akryl/kol Pris: 8000 sek
Gjorde klar bilden "kaffe" i går. Morgonens nektar. Det som får mig att vakna till. Sitter faktiskt med dagens första kopp framför mig nu. Om ni tittar noga så ser ni en klocka skymta fram i bakgrunden. 06:30. En tid då jag ofta tar min första kopp.

Nyfödd

Nyfödd
Storlek: 40x50 Pris: 3000 kr
Ska bara signera den så är den klar.

en hemsida tar tid att uppdatera

Det har tagit lite tid från bloggandet att uppdatera hemsidan, men nu tror jag den ska vara klar. Kika dit och skriv gästboken.

söndag 23 augusti 2009

Make me blue

Make me blue
Storlek: 80x90 Pris: 8000 sek

Det tog lång tid innan denna bild fick sitt namn,
men i dag satt det.
Det handlar om att våga vara ledsen.

Is that all


"Is that all"
Storlek: 10x20 Pris: 700 sek


Dagens bild fick bli en av mina små tuschisar. Gillar uttrycket i den. När han äntligen nått fram till pärleporten så kom den naturliga frågan.. var det allt..
Annars håller jag på med att rusta upp hemsidan. Ge den en ansiktslyftning, men jädrars i det, vilken tid det tar. Tur att det är lite roligt.

fredag 21 augusti 2009

SOLOFISK

SOLOFISK

Material: Tusch på syrafritt papper. Storlek: Liten. Pris: 700 kr

Den här bilden är för mig en stund av tomrum. En paus i livet. En plats där ingenting händer, där allt har stannat, och där det är ok. Som när vinden blåser genom mitt hår. Hur är den för dig?

Skissar/tecknar små bilder i tusch när jag inte målar med akryl/kol. Lätt och behändigt att ta med till jobb eller ut på resa. Det är dessutom väldigt avkopplande och kreativt att byta material och storlek i bland.

Själva tecknandet är som att träna vilken sport som helst. Man måste hålla det vid liv för att det ska fungera. Det går inte bara att sluta. Inte för mig, och jag behöver min konst lika mycket som jag behöver luften jag andas. Utan den...

...blir jag snabbt deprimerad.


torsdag 20 augusti 2009

HÄSTMASK

HÄSTMASK

Material: Tusch på syrafritt papper. Storlek: Liten. Pris: 700 kr

Den här bilden påbörjades tidigare i somras inför utställningen med tema hästkraft, men den blev inte färdig förrän nu nyligen. Det var några streck till som behövdes.


onsdag 19 augusti 2009

himlen



himlen är alltid i närheten

den finns


i den luft vi andas


KONSTATELJÉ W-ART

KONSTATELJÉ W-ART 2009
Ängvägen 1, 684 30 MUNKFORS
Hans Westlund: 070-53 72 936


I det här huset, som står på samma tomt som vårt bostadshus (Ängvägen 3) håller jag till när jag målar. Övervåningen består av två rum med kök. Använder ett av rummen som ateljé, och i köket ramar jag tavlor, ritar smått och drick kaffe. Det andra rummet har tyvärr blivit något av ett förråd, men det ska det bli ändring på. Det gäller bara att finna tid och lust. Nedervåningen på huset är inrett som ett galleri med tre rum. Jag är tacksam för min lyxiga arbetsplats. Om någon vill hälsa på är det bara att ringa så gör vi upp en tid som passar.


tisdag 18 augusti 2009

Under månen

"Under månen"
Storlek: 90x90. Material: Akryl/kol. Pris: 8000 kr.

Ännu en bild från en galen morbid skräckvärld. Nu vet jag förstås att det kanske bara är i min hjärna detta blir en skräckbild, i någon annans spegling kan det bli en vacker fullmånekväll. Det är en del av charmen med konst, att vi alla kan se olika på saker och ting.


Spooky

"Spooky"

Storlek: 40x40. Material: Akryl/kol på duk. Pris: 3000 kr.

Verkar vara påverkad av skräck, fullmåne och fri fantasi just nu. Undrar om det är min vän "the big moma" som påverkat mig med sina spökhistorier? Förresten, är det någon därute som har en vettigare titel på denna så är jag tacksam för förslag.

Devil in Disguise

Devil in Disguise
Storlek: 40x50. Material: akryl/kol på duk. Pris: 4000 kr.
Gjorde klar denna bild idag. Funderade ett tag på om jag skulle ha förtydligat det jag ritat med kolet, men titeln sa mig något annat.. (ps: det röda är rödare i verkligheten, men det är väl så, att en bild bör ses på riktigt och inte via en dataskärm)

måndag 17 augusti 2009

vila

på en ö i Vänern fann jag lugnet
underbara goda vänner, sol, vind, grönsåpa och lyxigt badvatten
det är något jag haft under två dagars rekreation
skulle målat

men ibland vill kropp och huvud bara vila


fredag 14 augusti 2009

Älskar, älskar inte

"Älskar, älskar inte"

Storlek: 90x90. Material: Akryl/kol på duk


Är riktigt nöjd med denna figur. Han började som en liten tuschskiss och växte till en hel målning. Är inte riktigt riktigt klar med den än (den är ju inte signerad) men det är inte långt kvar. Några kolstreck bara. Gillar tjuren som skymtar i bakgrunden. Den får symbolisera det manliga som naturligtvis vägs upp av den gamla plocka-av-blad-från-blomman-och-se-om-kärleken-finns frågeleken. Mmm hm, riktigt nöjd på min ära.

I dag åker jag till en ö tillsammans med ett gäng konstnärer och anat löst folk. Vi ska leva lite Robinsonliv i ett dygn. Det ska bli kul. Undrar vad som kommer ned på papperet/duken där. För jag åker ju inte utan konstnärsmaterial. Det får bli min personliga sak det.





Angel

"Angel"

Funderar bara på om jag ska måla dit vingar eller inte..

torsdag 13 augusti 2009

Kaffe.. och måla över och måla över och..

"Kaffe"

Storlek: 80x100 Material: Akryl/kol på duk. Pris: 8000 kr

Håller på att måla ganska stora bilder nu. Många samtidigt. Insåg att det där är som att teckna. Man måste göra flera bilder för att det ska bli så där bra som man vill ha dem. En annan fördel med att måla är också att man kan måla över och måla över och måla över.. ända tills man blir nöjd.. och sen kan man måla över igen bara för att djävlas med hjärnan lite.

onsdag 12 augusti 2009

vänskapen

Arbetsnamn: Vänskapen
Storlek: 80x100 Material: Akryl kol på duk
Börjat på en ny bild. Men jag tycker den är för blek. Den går nu bara i gråskala. Jag vill ha färg, men har svårt att bestämma vänskapens färg. Förslag någon?

tisdag 11 augusti 2009

Bonden

"Bonden" - såld
Sålde denna tavla i Sörby nu i lördags. Roligt. Är ju född och uppvuxen på en bondgård så denna tavla representerar väl min barndom lite. Jag var nog mer den där typen som gick och tittade på alla mirakel som växer och finns i vår natur. Solskensbondetypen. Hade ju oturen (eller turen) att vara allergisk mot både päls och hö så det var väl måttligt populärt. Men, men, man har ju olika talanger här i livet. Jag tyckte om att läsa och rita redan då..

söndag 9 augusti 2009

09.08.09 utställning Sörby

styrketräningsrummet

Hade utställning i går. Här är en bild från den. Vi ställde ut i en gammal skola. Det här var i styrketräningsrummet.
Det var kul att testa mina bilder på hemmapubliken, och det blev mer ros än ris så jag är tacksam för det. Tackar alla ansvariga för en fin dag, kväll och natt.
Nu blir nästa utställning i Stockholm.

lördag 8 augusti 2009

08.08.09 Fotboll som konst i 70-årsjubileum

Fotboll som konst i 70-års jubileum
Var tvungen att skratta i dag när jag öppnade morgontidningen. Detta är nog första och sista gången som jag platsar in på sportsidorna i Värmlands Folkblad.
I alla fall.. idag genomförs en en-dagars utställning i Sörby vid skolan (Hagfors kommun) kl 11-18.oo i samband med Sörby IK´s 70-års jubileum. Det ska bli kul att testa mina tavlor där innan det bär av till Stockholm i september.

torsdag 6 augusti 2009

07.08.09 Rymdkatten

80x100 "Rymdkatten" 8000 kr

Ibland blir bilderna så där bra

som man alltid vill att de ska bli

Det här blev en sådan


onsdag 5 augusti 2009

06.08.09 Åke


"Åke"
Storlek: 80x100 Material: Akryl/kol på duk Pris: 8000 kr

En figur jag hållit på med ett tag är nu klar att visas för omvärlden. Han ska få följa med på utställning nu på lördag. Ska till Sörby (Hagfors kommun) och ställa ut tillsammans med flera andra lokala konstnärer. Det är bara en dags utställning. Ett litet test inför Stockholm.




05.08.09 mankind

"mankind" 20x30 1500 kr

Ska ut och måla färdigt tavlan "Åke" idag, men i väntan på att den ska bli klar fortsätter jag visa gamla bilder. Dagens bild gjorde jag på förra årets konstrunda.


tisdag 4 augusti 2009

04.08.09 rymdens hjältar

"rymdens hjälte" 20x30 1500 kr

Hållit på att måla en stor (80x100?) rymdfigur i svartvitt under några dagar. Den går under arbetsnamnet "Åke". Fast den är inte klar än, så idag visar jag en annan bild jag gjort lite längre tillbaka.
Rymdfigurer återvänder ofta som motiv för mig. Rymden är ganska outforskad och det finns ingen måttstock på hur en eventuellt levande varelse skulle se ut (förutom alla filmer man sett då förstås). Jag leker med tanken.

söndag 2 augusti 2009

03.08.09 kung

"Kung"
Storlek: liten. Pris: såld

Hade en period för en fem- sex år sen då jag snöade in på kungar och riddare. Kanske är det även där hästarna kommer ifrån. Motiven återkommer i alla fall med jämna mellanrum. Den här tavlan gjorde jag förra året.


02.08.09 Lennart dansar loss

"Lennart dansar loss"
Storlek 90x90 Material: Akryl/kol på duk Pris: Såld

Var hemma hos min syster och hälsade på igår och då fick jag se den här bilden som hon köpt tidigare av mig. Tycker den är kul. Lite som livet ska vara. Dansa loss. Ta det inte för allvarligt. Allvaret kommer till oss ändå.


lördag 1 augusti 2009

01.08.09 månmänniska

"månmänniska" 1000 kr

En av mina riktigt små bilder. Gillar den här. Den får mig att tänka på natten, ensamheten, litenheten i jämförelse med rymdens outforskade oändlighet.