onsdag 31 mars 2010

Stora hängardagen

Annons i Sunnenytt
tryck på bilden om ni vill ha den större


Dagens uppgift blir till att packa bilen och åka över höjden för att hänga tavlor. Har inte valt alla tavlor än, men det är väl bara att plocka med mina favoriter. Stora som små. Känns lite olustigt. Som att sälja sina barn. Men Anna Samuelsson skulle möta upp på plats, och det känns tryggt. Ska bli mysigt att hänga med henne. Även planerat in ett besök hos Lotta Appelqvist. Det ser jag fram emot. Det är stora chanser till att bli en kul dag i dag.

tisdag 30 mars 2010

Djur Ängel


Djur Ängel

Haft en heldag i ateljén och måleriet flöt på riktigt bra. Bilden här ovan är målad med akryl och kol som är producerat i vedkaminen. Började spara på det hemmagjorda kolet för en tid sedan, men det har inte blivit av att jag provat det förrän i dag. Roligt att det gick att använda.

Hade inte prövat mycket med djur som änglamotiv heller, mest fåglar bara, men jag tycker det funkar. Konstigt det där, när man koncentrerar sig på ett tema så kommer det hela tiden nya varianter. Från att i början vara det mer traditionella, breddar det sig till en oändlighet av möjligheter.

måndag 29 mars 2010

Blandrasängel


I dag får jag besök i ateljén på f.m så jag antar att jag måste städa lite. Min fru har haft "binda-påsk-krans-träff" där. Kan nog vara en bra idé att städa ändå antar jag. Märkte i går när jag målade att det då och då kom skräp i färgen och det blev lite småirriterande efter ett tag. Vill ju gärna måla med tavlorna på golvet också, inte bara i staffliet.

Ska försöka bli klar med några bilder i dag, men det är inte säkert att det blir så. Låter gärna tavlorna få ta sin tid. Har ingen brådska. Dagens bild gjorde jag förra året, men att det var en ängel, det såg jag inte förrän i dag. Hade bara funderat på vad det var för blandras tidigare.

påbörjad torso

påbörjad torso


Har varit ute och ramat in några tavlor jag ska ta med på utställning nästa helg. Tänkte presentera inglasade småtavlor mixat med några större på duk. Känns som en bra kombination.
Kunde förstås inte låta bli att måla när jag var i ateljén. Fortsatte med några som jag börjat med tidigare, bland annat en torso. Vet inte om den är riktigt klar än men den får vila nu, så får jag titta på den igen innan jag signerar. Kanske vill den med till Sunne.

söndag 28 mars 2010

Sommartid


Så var det sommartid då. Klockan fram en timme. Ljusare kvällar och gladare omgivning. Känns bra. Önskar alla en fin sommar.

Nästa helg ska jag ställa ut i Sunne på Hotell Selma. Det är dags för Påskrunda i övre Fryken och jag har blivit inbjuden till en så kallad "piratutställning". Piratutställningar är utställningar där konstnärerna inte ingår i det officiella programmet, men som ändå förhoppningsvis förgyller dess utkanter.

Ska själv passa på att åka runt på tillställningen under lördagen tänkte jag. Ska besöka Galleri Träsmak, Hans Olsson, Heidruns bok & bildcafé och Per Pedersen. Men sen finns det ju så många andra också som jag ska försöka hinna med. Skönt att jag inte behöver vakta min egen utställning hela tiden, för det är roligt att åka runt och se vad andra gör. Bli inspirerad eller bara prata konst.

Läs mer om vilka som ställer ut på den officiella påskrundan här:
http://www.fryken-konstrunda.net/start.html

lördag 27 mars 2010

vingslagsänglar



Tittade igenom mina gamla bilder för att se om jag skulle hitta något intressant och då kom de här fram. Mina vingslagsänglar. Hade glömt dem. De hänger vid den lokala begravningsbyråns kontor på centrum här i Munkfors. De kan jag faktiskt också ta med i boken/eller på utställningen i Stockholm. Får nog gå och ta lite bättre bilder på dem bara, de här är tagna med en äldre modell av mobilkamera, men de funkar ju i detta sammanhang.
Gillar hur bilderna flyger på väggen. Vem har sagt att man alltid måste hänga allt rakt och i samma höjd?





fredag 26 mars 2010

Asfaltsänglar






Fortsätter med tanken om det jag skrev om i går. Det där med inspiration. Var den kommer i från. Promenerar ju typ varje dag med min hund och får se många förunderliga ting i min omgivning som jag naturligtvis uppmärksammar Nu när temat är änglar så ser jag dem lite här och där. Naturens oplanerade formationer ger mig ofta associationer till mina bevingade vänner. Jag kallar dem för asfaltsänglar.


torsdag 25 mars 2010

Inspiration

Sagas ängel

Sagas och min snögubbe



Inspirationen går åt båda hållen i vår familj. Min dotter inspirerar mig lika mycket som jag inspirerar henne. Försöker hålla mitt barnasinne öppet. Det är roligt det där var man finner inspiration. Den finns överallt tror jag. Det är bara att öppna ögonen, öppna sinnena.

tisdag 23 mars 2010

Rymdängel

I dag har jag tampats med förkylning och allmänt dåligt humör. Varit ganska låg och gubbgrinig. Försökt undvika människor i största möjliga mån. Undvikit allt jag inte har varit tvungen att göra. Så är det vissa dagar. Inget att sticka under stol med. Men det är de dagarna som gör de andra så mycket bättre.
Nu på kvällen kände jag ändå att jag ville göra någonting konstruktivt, något kreativt, så fram med tuschpennan och en liten pappersbit. Det blev en liten rymdängel. Kanske det jag skulle behöva sådana här dagar. Få åka en liten tur och retur till rymden och sväva en stund i den tomma tysta kalla ensamheten.

måndag 22 mars 2010

Ängel med skugga

ängel med skugga

Idag är jag kommunalt ledig så då kanske jag hinner fortsätta på mina nattbilder, men jag har fått en irriterande skrällhosta som stör mig något enormt, så vi får se om jag finner lusten. Kanske bara skissar i tusch och spelar gitarr i stället.

Det här bakslaget på våren är ingen glädjekälla heller precis, eller takdroppet, eller vattnet i källaren. Nä, usch och fy vad jag gnäller nu på morgonen. Ska dricka kaffe och ta en långpromenad så kanske jag mår bättre sen.


söndag 21 mars 2010

Min nya tatuering


Min nya tatuering påbörjad. Tre timmar gjorda och en kvar. Tatuerare Cecilia "Cilla" Nyström. Deras studio ligger på centrum i Munkfors. Läs mer vid www.superiorpaints.bloggagratis.se

Nattmålning




Var ute i ateljén i går och testade lite nattmålning. Det var ett tag sen sist. Har för det mesta målat på förmiddagen den senaste tiden. Det är lite fascinerande hur tidpunkten avspeglas i det man gör. Ljus, eller mörker, påverkar. De två bilderna här ovan är de jag tycker har mest potential när man tittar på dem i dagsljus.

lördag 20 mars 2010

Olivias dop idag


Idag döptes min svåger Kåke och hans förtjusande fästmö Linda sin dotter. Som present till Olivia blev det en tavla med tre björnar. Min förhoppning är att hon ska ha med sig tavlan hela livet och fortfarande uppskatta den. Kanske blir det ett minne från hennes barndom. Det är för övrigt en bra dag för dop. Vårdagjämning
I dag har solen varit här, snön har droppat från taken och jag har.. (men det kan jag inte tala om för det är en överraskning till min fru.. typ.. men var lugna mina kära bloggarvänner, jag säger det en annan dag) Livet är bra.
Njut.

fredag 19 mars 2010

once & nr 500

Once


nr 500



Har märkt att när jag håller mig till ett tema, som nu med änglarna, är att bilderna som man presterar utvecklas under tiden man är i processen. Motiven kanske börjar på ett traditionellt vis, för att sedan studsa runt lite, kärva och ge lite mothugg, innan de landar och börjar formas efter en mer fantasirik form. De senaste som kommit är väldigt speciella tycker jag själv. Änglarna "once" & "nr 500" här ovan.


Undrar vad det beror på att bilderna förändras? Kanske man till sist har kört slut på alla teorier om hur det egentligen ska se ut och så börjar man om på något som inte har funnits alls. Eller kanske har det redan det? Ingenting är ju nytt inom konsten har jag hört. Det är alltid någon som gjort det tidigare, eller någon annan konstnär som man blir jämförd med.


Ja, ja... whatewer. Jag målar för att jag mår gott av det, och jag förundras fortfarande av hur man upptäcker nya saker man inte vetat tidigare.

onsdag 17 mars 2010

Självporträtt, ögon och något mer


Vi låter tankarna stanna vid självporträtt och ögon, som vi diskuterat några dagar i bloggen, men lägger även till en ny. Bilden i dag är ett databearbetat foto på mig. Alltså ett självporträtt. Här har jag inga stirrande ögon utan bär solglasögon. Det är ju ett alternativt sätt att komma förbi ögonen. Det nya och lite konstiga i bilden är att jag lagt till en liten tecknad mus som mun. (Nu kanske det flyger snuskiga felaktiga tankar genom ert huvud, men då får ni genast vända dem till rättvisande humoristiska) Jag blir glad av den lilla musen, och att svansen bildar ett läckert leende gör den inte tråkigare.
Fantasi är viktigt att ha som konstnär, men även humor tycker jag. Man ska inte ta varken sig själv eller sin konst på för stort allvar. Det blir man inte glad av, och konst ska vara kul. Får väl tillägga där att mina bilder ofta speglar hur jag mår. Är man arg, ledsen eller har någon anna känsla som måste ut, ska förstås även det få ta sin plats i konsten.
Det finns olika typer av konstnärer. Jag är en.

ögonaböj

skyddsängel
Diskuterar ögonens vara eller inte vara i andra bloggar med andra konstnärer - Lotta Appelquist (http://jagochminbild.blogspot.com) och Titti Hammarling (http://tittihammarling.com/blogg)
Intressant ämne detta. Målar ju ofta ögon på mina bilder, men ibland kommer de där som inte vill ha några ditmålade, som bilden i dag. När jag gjorde den här förra veckan förvånade det mig att jag tyckte så mycket om den.
Då trodde jag att det var för att den var så ovanlig för att vara gjord av mig. Inte så intensiv, utan väldigt lugn och behaglig. Trodde att det kanske var därför. Kan inte säga att jag vet så mycket mer nu, mer än att den känns klar. Ärligt talat känns den som den tittar på mig ändå, trots att den inte har några ögon. Tror det kan vara en skyddsängel. Därav dess titel.

tisdag 16 mars 2010

Fåglar i tusch


Kom aldrig ut till ateljén i dag. Tog det lugnt. Ibland behöver man bara vila har jag märkt. men det hindrar mig ju inte från att teckna lite lätt. Gjorde två fåglar i tusch. Väldigt olika blev de. En tungviktare som inte är gjord för att flyga, och en liten en som bara vill sitta och titta.

måndag 15 mars 2010

självporträtt 2010

råkade av en slump ta en bild
när jag hade kameran på

såg potential i bilden
och bearbetade den lite

la grunderna på en duk
och laserade med mycket färg

la de sista strecken
med en nyvässad kolpenna

och så här stor är den
om man jämför med en bokhylla
*
efter att ha fixerat alltsammans känns det som att
"självporträtt 2010" är fullständigt färdigt
(tror jag)















söndag 14 mars 2010

En Något Annorlunda Ängel


Skönt. Nu är den kommunala arbetshelgen över så jag snart kan gå ut i ateljén igen. Ska bara.. promenera, dricka kaffe, spela gitarr etc.
Började på bilden här ovan i fredags så den ska bli kul att fortsätta på. Ville leka med färger och former så jag använde mig till att börja med av en liten pensel och varierade färgerna ofta ofta. Kan faktiskt se En Något Annorlunda Ängel växa fram även här..

fredag 12 mars 2010

Påbörjad Fjäril Ängel

Fjäril Ängel 70x90 Akryl
Apropå skissen som jag publicerade i morse så kom jag inte riktigt i mål med bilden i dag heller, men det gör ingenting. Det här är en ängelbild som ska ta tid. Även fjärilen kryper en lång tid som larv innan den fäller ut sina vingar.

torsdag 11 mars 2010

skiss


Har varit mycket i ateljén nu de senaste dagarna. Det funkar bra där nu igen. Kanske är det våren som gör mig så glad. Sol och takdropp är fin medicin för en frusen vintersjäl.
Bilden idag är en skiss av en stor målning jag håller på med. Hoppas kunna avsluta den i dag, men det vet man ju aldrig i förväg. Ska i alla fall ut dit nu på förmiddagen.

onsdag 10 mars 2010

Sittande ängel x 2


Känner mig klar med målningen av sittande ängel nu. Skissen till den blev så pass bra att jag kostade på den en inramning. Ska testa dem på publiken i Sunne till påsk.

tisdag 9 mars 2010

Sittande Ängel


Sittande Ängel

sittande ängel skiss


Gick inte så bra med mitt självporträtt idag tyvärr, men inget ont som inte har något gott med sig. Ibland behöver man en idé bara för att komma igång. För har man väl startat upp med penslar, färger etc.. så händer det alltid någonting, som min sittande ängel här ovan. Får be om ursäkt för den taskiga bildkvalitén, men det är kvällen nu, och den är ändå inte klar än. Men på god väg. En lite kul detalj är att texten som lyser igenom på skissen av den sittande ängeln är ett utdrag från boken jag och Mikael håller på med.

Var och petade på flera andra också i vanlig ordning, men det var skönt för i dag fungerade måleriet. Förra gången gjorde det inte det. Men det kan ju inte fungera alltid, hur skulle det se ut?

måndag 8 mars 2010

Självporträtt i ängelform


Idag ska jag gå ut i ateljen och försöka göra årets självporträtt i form av en ängel. Ska utgå från fotot här ovan. Tycker det är roligt att göra ett var år och nu passar det bra att göra det i änglform. Det är så där lite lagom retsamt.

Tatuering



Har i dag varit till en tatuerare som öppnat upp här i Munkfors. Tänkte täcka över en gammal utsmetad ungdomsbild med en av mina nya tuschänglar, men tyvärr funkade inte min teori så bra i praktiken som i teorin. Får bli en tuschbild av en gitarrist till det istället. Det funkar för mig det med. Spelar mycket gitarr nu, och ärligt talat så tror jag inte det skulle bli många bilder gjorda utan musik. Den finns alltid med när jag arbetar.

söndag 7 mars 2010

om man börjar


om man börjar titta efter änglar
ser man dem överallt

lördag 6 mars 2010

Udda Ängel


Udda Ängel

Efter att ha pratat med Göran Engman och han godkände denna änglabild (var själv lite osäker) så lägger jag ut den här på bloggen. Pratade med Mikael Sjömilla förut också om den, och tro det om ni vill, men det är svårt att förklara på telefon hur en bild ser ut. Den är.. udda.

Vernissage med samlingsutställningen med tema "Bruksmiljö"

Konstnärerna Marie Rönnberg & Lotta Lagersson
framför två av mina tre tavlor


Ja då har man vernissagerat då. Mycket löst folk och en hel del goda vänner. Fick en ros av Elisabeth. Uppskattat. Fick också många goda kramar. Uppskattat. För övrigt var det en fint hängd utställning med lagom bredd mellan tavlorna så bilderna fick chansen att bara vara.
Fanns även silver, keramik, textil & film så det var en bra bredd på utbudet. Tjugo olika konstnärer som försökt tolka temat "Bruksmiljö". Tyckte nog att de flesta hade hittat hem där.
Hade med en god vän hem, Göran Engman, och han fick briljera och kritisera mina änglar som jag arbetar med nu. Skönt att ha någon som ärligt säger vad han tycker och tänker. Även, som han sa, det kanske bara speglar hans tankar för dagen, så hjälper det mig oerhört.
Tar ju bara till mig det jag behöver och det är skönt när det kommer lite friska tankar om hur man kan gå vidare med bilderna, om man ska gå vidare över huvud taget. Tyvärr är det ju annars vanligare att den enda man kan fråga är sig själv, och tro mig, man kan bli ganska avtrubbad av att bara ha sig själv som bollplank.



fredag 5 mars 2010

Universums oändlighet

Trots en envis förkylning så tecknar jag vidare. Funkar bra. Tid och behov har en förmåga att bara försvinna ut i universums oändlighet när jag koncentrerar mig på skapandet.

På tal om ingenting så har jag ändrat lite på mina utställningar i år. Tagit bort en del och lagt till andra. Det går faktiskt att göra så. Det är en lyx jag ger mig själv. Möjligheten att säga nej i bland och ja lika ofta, om inte mer förstås. Alla nyheter presenteras med regelbunden uppdatering vid min hemsida: www.westlund.dinstudio.se

onsdag 3 mars 2010

paxad idé




Är inbjuden till en samlingsutställning i Tällerud den 24 juli-1 aug, där temat ska vara väderstreck. Tänkte att kombinationen fåglar-änglar-teckning borde funka, och då kan jag använda mig av eventuella osålda verk även i Stockholm till hösten på ängeltemat. Tur att man tänker till ibland.
Om det är det någon annan som ska vara med i Tällerud så kan ni väl låta bli att använda samma ide. Jag paxar den! Från början tänkte jag teckna en himmel, kanske använda mig av tvättlinor eller kombinera de bägge. Ni kan få den idén i stället.

tisdag 2 mars 2010

Fågel, mus eller DNA?

Bilden idag är lite konstig tycker till och med jag. Vet inte riktigt vad det är för något. Att den är påverkad av änglarna förstår jag, men formen är så udda. Fågel, mus eller DNA? Kvittar väl kanske. Man måste inte veta allt.

måndag 1 mars 2010

snöängel


Åkt på en riktigt genomförkylning så jag försöker vila så mycket jag kan, men vissa vardagsbestyr som snöskottning och hundpromenader kommer jag inte ifrån. Kan inte påstå att jag lider så fruktansvärt av det heller, bara jag tar det lite lugnt, och har man ögonen med sig så kan man hitta hittar änglar även där. Bilden idag är en av dessa hittade snöänglar..