torsdag 30 september 2010

Värmlands Folkblad i dag


Behöver inte säga så mycket mer. Journalisten Eric Bengtsson har gjort ett bra jobb igen. Ni kan klicka på bilden om ni vill ha den större (tror jag). Ha en bra dag och så hoppas jag vi ses under helgen, endera på höstsalongens vernissage på lördag, eller i kyrkans på söndag. Det är mycket nu, men så är det ibland. Det är bara att rida på vågen - Hans.

onsdag 29 september 2010

Fantasi


Känner mig lite trött. Trött i själen. Behöver någonting, men vet inte riktigt vad. Men det löser sig nog efter helgens två evenemang (se tidigare blogginlägg). Då, när de är över, är det ca fyra veckor till nästa utställning. Tid för rekreation. Musik. Fantasi.

tisdag 28 september 2010

Änglar i kyrkan


Fick klart i dag att jag får visa upp en del av mina änglar i Munkfors kyrka nu på söndag, den 3/9. Roligt att få visa dem i min hemkommun innan de ska till Stockholm i november. Det är fantastiskt! Det gör mig ödmjuk.

söndag 26 september 2010

Höstsalongen 2010

Tog en bild på affischen
så ni får reda på tiderna som gäller

Känns lite lyxigt att ha någon (Göran Olsson)
som ansvarar och hänger utställningen


Det här var den sista tavlan jag fick färdig innan det var dags att åka
och det är den Göran står och håller i på bilden här ovanför


Nu har mina tavlor levererats till Munkfors-Ransäters-Konstförenings Höstsalong. Arton stycken blev det allt som allt. Känner mig nöjd med min insats. Smygkikade så klart på de andra konstnärernas inlämnade konstverk, och det såg bra ut. En utställning jag kan rekommendera utan att den ens var hängd och klar när jag gick därifrån.

lördag 25 september 2010

måleriet fungerar ibland


Var och gratulerade en vän i dag som fyller femtio. På väggen hade hon en bild jag gjort för ca. tio år sen. Tog en bild på den. Tycker fortfarande att den håller. Det är så med en del bilder, och jag måste bara säga, att det är skönt att bli påmind om måleriet faktiskt fungerar ibland, inte alltid, men ibland.

onsdag 22 september 2010

Måste man göra situps?



Nu känns det att man jobbar dubbelt. Dygnet har för få timmar, eller ja, nåt sånt. Hann bara ut några timmar i ateljén i kväll för att skriva titlar och priser. Min fantastiska dotter hjälpte mig där och en av mina bonusdöttrar gick kvällspromenaden med hunden. Underbart att ha stöd av familjen. Bästa namnet/titeln i kväll måste var den på fotot här ovan som blev följande:

Måste man göra situps?

tisdag 21 september 2010

Nakenhet


Ska idag göra allt klart inför höstsalongen i Munkfors 2-14 okt hoppas jag. Ska jobba kommunalt resten av veckan och tavlorna ska lämnas in på fredag så det finns ingen mer tid att spinna på, förutom nätterna men då föredrar jag att sova. Men det är tyvärr en hel del kvar att göra. Måla klart en del, rama en del, hitta på en/ett bra titel/namn på nästan samtliga, prismärka etc.. och inget gör sig själv! Har dessutom en del annat att fixa med inför Stockholmsutställningen i november. Det är inte alltid bara roligt att vara konstnär. Men för det mesta :)

Dagens bild är ett collage jag gjorde klart igår. Var ju tvungen att ha in en man bland alla nakna kvinnor. Om ni missat det så gör jag många nakna människor inför denna utställning. Har inte visat det så mycket förut, men jag har ju arbetat med kroki länge och för det mesta bara skissat under själva sessionen. Denna gång har jag fortsatt arbetet på en del av de gamla bilderna, gjort nya inspirerade av de gamla och även ramat in en del av de gamla jag fortfarande tycker håller. De andra konstnärerna som medverkar under höstsalongen är tidigare kända för sina naturmotiv så att jag visar lite onaturligt naturlig nakenhet är väl bara skoj. Hoppas bara publiken är redo för det nakna.

söndag 19 september 2010

Nya, gamla, änglar, naket och så de andra...


Känner mig lite stressad. Har två dagar på mig att göra allt klart inför höstsalongen. Måndag och tisdag. Ca. 30 bilder ska jag välja ut. Det får bli en blandning av och med nya bilder, gamla bilder, änglar, naket och en del andra bilder som faktiskt bara är som de är, som den här ovan - en bild om vänskap. Ska eventuellt slaska på den lite mer färg i morgon..

lördag 18 september 2010

Tusch, kollage och vissa dagar


Igår lossnade det för mig. Hade riktigt roligt med mitt måleri. Testade en ny tuschpenna. En gammal variant, ni vet, en man doppar. Men det blev lite väl kladdigt för en skogstokig pedant som mig, så det fick bli en kombination mellan den och kollage. Bilden här ovan är den jag tycker blev bäst.

Idag däremot när jag skulle dit och ta upp tråden så fungerade det inte alls, så jag gav upp ganska fort. Vissa dagar är det inte ens lönt att försöka.

torsdag 16 september 2010

P.O Netterblad


I går kom jag aldrig ut till ateljén. Vilade det kreativa med vardagens sysslor. Lite småfix i hemmet. Sådant måste också göras och ärligt talat så är det skönt att vila från konsten ibland. Få ny energi. Jag surfade lite på Internet också. Där hittade jag en bra konstnär som jag tänkte delge er. Hans hemsida finner ni vid: http://www.ponetterblad.com/

Bilden i dag är en av hans akvareller. Den talar till mig. Inspirerar.

onsdag 15 september 2010

Om man inte ska är det svårt att låta bli...


Var bara i ateljén i en timme i går, men jag hann börja på ett nytt hemligt projekt. Ett projekt som säkert kommer att uppröra en del människor, men förhoppningsvis få andra att dra på munnen i rätt riktning. Nu ska jag egentligen inte hålla på med det för jag fullt upp inför Munkfors höstsalong i oktober och Stockholmsutställningen i november, men det gick inte att låta bli. Det kanske är för att jag inte ska som det lockade extra mycket. Får i stället försöka göra allt samtidigt. Borde väl gå att jonglera med konst också, he he.

Dagens bild är en jag vill ha klar innan höstsalongen. Den närmar sig, men är inte riktigt där än. Lite mer färg, lite fler streck och en shysst titel/namn är det som krävs. Kanske kommer i dag. Ska gå ut nu. Snart. Ska bara..

tisdag 14 september 2010

testad teori


Akryl/kol på duk

Tuschskiss


Testade min teori i går. Att ge färg till en av mina TV-tuschisar. Riktigt roligt. Kanske testar att göra en till i dag. Men först ska jag åka och hälsa på några konstnärskollegor. Prata strunt, äta choklad och troligtvis måla lite. Eller teckna får det nog bli. Har hört att jag har en förmåga att breda ut mig lite för mycket när jag målar.

en kul sak


Satt och tittade på TV i går och kom på en kul sak. Om jag ritar ansikten, men plockar beståndsdelarna av många olika individer, formas alltsammans till en helt ny människa. Kan säga så här, det blev en hel del bilder, men den jag visar här i dag, är en av de jag gillade bäst.
Nu funderar jag på om jag kan använda dem till större tavlor. Ska försöka.

söndag 12 september 2010

Kort summering av gårdagens roadtrip

En stor fantastisk hästbild

Tavlan Thomas håller i är numera min

Mycket inspirerande resa igår. Att besöka Thomas Christenssons ateljé tillsammans med Thomas Strandberg gav mig den kick jag så väl behövde. Glädje och inspiration. Tillbringade kvällens timmar i min egen ateljé.

Vilka fantastiska tavlor han skapar den mannen. Thomas Christenssons bilder lever! Snart är det konstrunda i Karlstad. Då ska han medverka. Rekommenderar alla att åka dit och kolla.

fredag 10 september 2010

Roadtrip till Karlstad

En av Thomas Christenssons tavlor

Thomas Christensson (t.v) Thomas Strandberg (t.h)

I dag ska jag och konstnären Thomas Strandberg ut på en liten roadtrip igen. Vi ska besöka en vän och kollega i Karlstad - Thomas Christensson. Har länge velat se hans ateljé. Uppskattar hans konst oerhört mycket. Hoppas även få en energi och inspirationskick inför mina egna utställningar i oktober och november.
Ska även försöka besöka de olika gallerierna som finns i staden om tid och möjlighet finns. Har andra vänner som ställer ut på Gröna Galleriet. Per Westling och Marja (i Myrom) Hallstensson.

Vad tänker clownen?


Inser att ibland blir det för mycket tänk innan jag kommer till handling, även om många hävdar motsatsen, he he. Ska sluta tänka ett tag och bara leka. Låter mycket roligare än att vara så där seriös, allvarlig och.. tja tråkig.

onsdag 8 september 2010

småbilder



Var och målade lite i ateljén i dag. Med akvarell faktiskt Inte var dag, men det är kul att variera sig. Fick klart två bilder och en del andra påbörjade. Det är riktig skön avkoppling för mig att få vara där och njuta av magin. Det blir något annat att måla med en liten pensel. Bilderna får ta lite tid.

måndag 6 september 2010

stanna karusellen


September fortsätter och lika fint är det i dag. Njuter verkligen av dagarna, men jag är lite ambivalent över vad jag ska ta med till höstsalongen i oktober. Det är inte så att jag inte har bilder, det är bara frågan om vilka som ska med. När jag blir så där får jag ingenting gjort. Tankarna bara snurrar och ingen finns personal där för att stanna karusellen. Jag vet att jag kan be om hjälp, men det är också lite av en utmaning att göra det själv. Det är väl bara att fundera vidare. Tids nog tar den automatiska tidsbromsen över och då har jag inte längre något val.

Hösten


Vi är i hösten nu. September, oktober och november. Det känns rätt så bra faktiskt. Varför inte? Det finns så många fördelar med hösten som sommaren inte har. Färgerna. Temperaturen. Mysfaktorn. Levande ljus. Tempot sänks och det finns tid för annat. Man kan tända en brasa. Se på stjärnorna och måla. Måla måla måla, teckna teckna teckna eller... läsa en bok :)

lördag 4 september 2010

Inventering


Ska rama in lite bilder till höstsalongen i oktober tänkte jag. Men då måste jag göra en inventering i w-art huset för där ligger det teckningar och skisser huller om buller.

Ta till exempel dagens bild. Den är lite frän tycker jag, som en ledsen clown som just kommit till insikt om någonting. Kanske barnen åt all glass och han blev utan, vad vet jag. Den skulle vara roligt att ha med. Om jag hittar den.

Så där är det. Har de flesta bilderna i datorn, men sen var de egentligen har gömt sig, det är en annan femma. Men - om de inte kommer fram får de heller inte bli med!

torsdag 2 september 2010

Vem vet



Vänskap bland konstnärer är lika viktigt som att få sig en mentor, eller de kanske fyller olika funktioner, men de är lika väl behövda båda två. Kanske är mina vänner mina mentorer? Ni vet vilka ni är. Det är ni som vågar säga vad ni tycker och ger mig konstruktiv kritik. Ni som är mina bollplank, där idéerna studsar som i en aldrig avslutad pingismatch. Jag bugar mig för er, och hoppas jag kan återgälda er på samma vis.

Ibland fegar jag ur. Men då skäms jag och ångrar mig efteråt och lovar mig själv att alltid säga vad jag tycker till mina vänner. Till de jag vet klarar av att ta kritiken. För det är inte alla som kan det och de ska man inte såra i onödan. De behöver den energin de har till att fortsätta skapa, för om de bara fortsätter med det kommer även de att gå framåt. Det gör alla utom de som alltid vet bäst.

Bilden i dag får ni tolka som ni vill. Nog dividerat om detta, nu ska jag gå ut i ateljén och börja med något nytt. Ha en bra dag/Hans.

onsdag 1 september 2010

go bananas


Fick en inbjudan att delta vid en utställning vid den lokala konstföreningen (Ransäter-Munkfors-Konstförening) 2-24 oktober. Höstsalong. De andra medverkande bildkonstnärerna är Hans Olsson, Bernt Jansson och Lars-Erik Asplund. Det kommer även en keramiker vid namn Anders Fredholm. Roligt roligt och att jag har exakt en månad på mig att bestämma vad jag ska ta med kittlar min fantasi. Det finns så många vägar jag kan välja. Har fria händer. Jag vet att de andra är mer naturnära målare så jag kanske väljer att go bananas, he he.

Bilden i dag heter "Bakom varje idiot går en ny"