torsdag 31 mars 2011

Katt med mänskliga drag


I dag har jag haft en klass från Geijerskolan i ateljé w-art. Kul med respons. Hoppas jag förmedlade något till dem också. När de åkt kunde jag inte låta bli att måla lite så klart. Gjorde en bild till mitt hemliga projekt så den får ni alltså inte se. Sen gjorde jag klar en annan bild till skogstemat i Tällerud, men fick ingen riktigt bra bild på den. Har ni facebook kan ni se en suddig sak där jag kallar för TRÄDFILUR MED FJÄRIL.

Dagens bild här blir i stället en katt med mänskliga drag. Det är tredje gången jag målar på den. Får inte till den riktigt, men så är det ibland. Katter är besvärliga individer. För att inte tala om människor...

tisdag 29 mars 2011

BOX

Min vardagshjälte reste sig innan matchen var över. Inget får honom att lägga sig ned nu. Han är en överlevare. En vinnare. Kallar tavlan "BOX". Material: Akryl/kol på duk. Storlek: 70x90. Pris: 8000 sek.

onsdag 23 mars 2011

Vardagshjälten


Håller på med en vardagshjälte. En boxare. En slugger. En som slåss mot orättvisor. Mot vardagens komprimerade skit. Får se hur den blir. Den har vridit sig ett halvt varv nu och är nog nära att gå ner på knockout, men den kanske reser sig innan matchen är över. Vi får se.

måndag 21 mars 2011

Arken Zoo, Munkfors


Ställer ut 17 djurbilder i skyltfönstrena vid Arken Zoo, centrum Munkfors. Pågår till och med den 18 April. Kul att testa ett annorlunda sätt att visa konst, måste ju inte alltid vara i ett galleri :) Ha det gott/Hans.

onsdag 16 mars 2011

Inget gör sig självt


Idag har jag tagit tag i planeringen av en massa olika konsthappenings som ska ske under 2011. Det är som med allt annat. Inget gör sig självt. Det där med måleriet är bara en del av konstkakans alla ingredienser.
Allt eftersom de olika tillställningarna blir klara kommer jag att skriva in dem vid min hemsida: www.westlund.dinstudio.se så glöm inte att kika in där ibland. Uppdaterar även kontinuerligt med alla nya bilder jag gör.

måndag 14 mars 2011

ta ut ateljén



Hade besök av en vän i ateljé w-art i går. Trevligt att prata konst, liv och andra väsentliga saker med någon annan än sig själv. För oftast blir det annars en väldig ensamhet i skapelseprocessen. Men det är okej det också. Det är en meditativ plats.

Kanske skulle man göra som den bortgångne konstnären Robert Jäppinen gjorde då och då, ta ut ateljén till folket och måla på plats. Har gjort det ett par gånger och jag gillar det också. Kommer ihåg ett år när jag var långt uppe i tiomilasskogen under en konstrunda och målade. Det var en lokalt byorginal som titt som tätt smög upp bakom mig och sedan skrek i mitt öra "ä ho naken!" De första gångerna hoppade jag högt men i slutet på den tredje dagen kunde jag bara skratta åt eländet :)

Han hade ju rätt...

lördag 12 mars 2011

måla över måla över måla över


I ateljé w-art går det ganska långsamt nu. Vet inte varför riktigt, men har så klart funderat på det. Kan vara där i timmar och arbeta, men när jag kommer in och tittar på vad jag gjort i datorn (dokumenterar alltid mina bilder med mobilen) så känner jag mig inte nöjd. Inte så där som jag vill eller kan känna mig. Ni vet den där wow-känslan eller har-jag-verkligen-gjort-det-där-känslan. Det är så där i perioder. Det är bara att traggla på. Rätt vad det är lossnar det. Varje dag kan inte vara perfekt. Det är up and downs. Dåliga dagar på jobbet har väl alla. Till och med mästarna. En klar fördel är att man alltid kan måla över de tavlor man inte har den där bestående-bra-känslan av.

Det är ett bra mantra att lära sig måla-över-måla-över-måla-över. Oftast blir det bättre. Till och med de tavlor som redan var bra, blir bättre, oftast. För en del blir faktiskt sämre också, det ska man inte sticka under stolen med. Men det är bara först, sen blir de bättre.

onsdag 9 mars 2011

Ritualer


Det är inte ofta det är tyst i ateljé w-art under själva skapelseprocessen. De gånger det blir tyst, är när jag är så djupt koncentrerad att jag inte ens hör att det blir tyst. Smaka på paradoxen i den meningen :) Tror att de flesta konstnärer har sina egna ritualer för att komma igång med måleriet, min är musiken. Vore roligt att höra hur andra gör.
Ha det gott/Hans.

måndag 7 mars 2011

Fiskar




Gjorde klar en stor fisk i dag. Kallar henne Frida. Gjorde en död fisk i Januari, så det var kul att fånga ett levande exemplar av denna sällsynta sorts konstfisk på duken. Men varför gör jag fiskar då? Varför inte svarar jag mig. Om det nu ska behövas en anledning, vilket jag inte tycker att det behövs, så är en att jag ska ställa ut tavlor i den lokala djuraffärens fönster. Arkens Zoo på torget i Munkfors. Bara djurbilder, men aktuella sådana, fiskar, katter, hundar. Giraffer och annat opassande får stanna hemma. Om jag inte gör som i Fem myror är fler än fyra elefanter. Ni vet den där leken där en ska bort.

Ska bli kul att terrorisera folket i byn med konstgjorda djurbomber. Ha det gott/ Hans

torsdag 3 mars 2011

KARPATISK HUND

KARPATISK HUND
Lite roligt det där med var man får sina titlar från. Min titel till tavlan här ovanför kom från en av mina barndomsböcker, som jag läser igen. I "Osynliga hundens gåta" skriver Alfred Hitchcock om den karpatiska hunden. Om ni vill läsa själva kan ni klicka på bilderna för att få dem större.
Bokomslag

s. 38-39 & 40-41

tisdag 1 mars 2011

Krister


Eftersom alla hundar jag målar (just nu) har en förmåga att bli söta och gulliga så fick jag för mig att jag äntligen lyckats med att göra en frän liten kamphund igår, tills jag fick se kommentarerna på Facebook som sa mig motsatsen. Ja, ja, så kan det gå. Antar att små hundar kan anses som gulliga, men de har vassa tänder också. Glöm inte det :)