tisdag 31 maj 2011

Jägaren


I dag ska allt i ateljé w-art vara klart kl.9.00 för då kommer det en skolklass på besök. Hoppas det är det. Är det någonsin det? Det kanske är en bättre tanke.
I går gick det många timmar till förberedelse, men jag tog naturligtvis små pausar då jag lekte också. Bilden i dag är en tuschteckning som jag började på för väldigt länge sen. Den blev klar med lite hjälp av rödkrita och kol. Är speciellt nöjd med mansprofilen som synkar ihop med älgkon.

måndag 30 maj 2011

Teddy


Nästan varje dag i maj har det varit kommunaljobb och kulturarbete. Ser fram emot konsthelgen 2-5 juni, när allt ska vara klart och jag bara kan sätta mig ned och umgås med besökande, om det nu kommer några. Det är roligt iaf. Hittar gamla påbörjade bilder som jag gör klara och ramar in. Bilden idag är en sån.

lördag 28 maj 2011

Annica Röhs


Var och tittade in vid Annica Röhs vernissage i dag. Pratade konst, musik, liv och ren galen humor med många underbara människor. Skönt med ett avbrott från min ateljé w-art där det just nu pågår en intensiv förberedelse inför konsthelgen nästa helg. Ni kan läsa om Annicas utställning här: http://www.nwt.se/kultur/article910051.ece

fredag 27 maj 2011

Tiden går alltid lika fort...


I går fick jag bra med tid i ateljé w-art. Hela förmiddagen. Idag ingen. Det kommunala arbetet är 9-22. Det innebär att jag måste försöka bli klar i morgon för sen finns ingen tid kvar. Hjälp, hur ska jag hinna? Hm, kanske inte borde sitta här, he he. Nä då jag är inte orolig, det ordnar sig. Det gör det alltid. Dagens bild blev klar i går. Titel: Blues. Material: Akryl/kol på duk. Storlek: 40x50. Pris: 4000 kr. ha det gott därute/Hans.

onsdag 25 maj 2011

röja, sortera och måla


ÄNTLIGEN har jag kommit igång med att röja upp inne i ateljé w-art inför konsthelgen. Flyttar runt möbler och sorterar konstnärsmaterial. För att inte tala på att titta på alla skisser som ligger lite här och lite där. Bilden i dag var en skiss till en tavla som aldrig blev något. Eller jo, fel av mig, det blev något. Något annat. Tavlan "Arvid" faktiskt. Men shit the same, jag fortsatte på skissen och anser nu att det är en bild som står för sig själv. Titeln på den är "Just thinking alone all by myself". Det står det också i tavlan om nu någon kan tolka mina kråkfötter. Materialet är akryl/krita/blyerts på papper. Inramad med glas och passpartoue. Storlek 30x40. Pris: 1500 kr.

tisdag 24 maj 2011

varför...


Varför funkar det inte att lägga in nya inlägg? Varför har jag inte skägg? Varför har jag inte målat mer i dag? Varför lyssnar jag på Lady Gaga? Vad vill jag, och varför, vill jag det?

Ja det verkar i alla fall funka att lägga in nu igen, så helt oteknisk är jag tydligen inte :) ha det gott därute/Hans

Inramning

Bloggen krånglar och det är besvärligt att lägga in. Hoppas det fubnkar nu. Har varit till RTphoto och ramade in tre bilder inför ett projekt. Riktigt roligt att se hur en ram kan förändra en bild. Bilden här ovan är en av de tre. Den karpatiska hunden, 70x90 cm.
Det har varit mycket jobb i maj. Har en hel del som ska göras, men jag ska göra det jag känner för. Ingen stress här inte, även om konsthelgen närmar sig. Ha det gott därute/Hans.

lördag 14 maj 2011

träning och vila



Sitter nyduschad och lyssnar på Roffe Wikström här vid datorn. Kom just på att förutom musiken är vila viktig. En viktig del av skapandet. I alla fall för mig. Det är så lätt att låta vardagen stressa upp tillvaron. Försöker oftast fokusera på ett visst antal punkter jag ska klara av under dagarna. Vissa dagar mer punkter, andra mindre. Idag är jag ledig fram till klockan 16 och kan i princip välja vad som helst att göra fram tills dess. Det enda jag vet, är att det ska in en hundpromenad på den lilla fritiden. Hinner inte så mycket fysisk träning tyvärr p.g.a kommunalt och kulturellt arbete utan det är hundpromenaderna som får bli min träning. Undrar hur jag egentligen ska klara av att springa en mil i stadsloppet i Karlstad i juni. Får väl intensivträna på slutet, he he.


Bilden idag är en av mina allra senaste. Ska inte skriva er på näsan vad den föreställer utan det får ni fantisera fritt om. Hm, kanske skulle rama in den i dag?

torsdag 12 maj 2011

bara en del...

Jag & Thomas


Ineke & Thomas


Igår hade jag lite trevligt kulturellt arbete tillsammans med mina vänner Ineke och Thomas. Lite annorlunda tänk/brainstorming skedde och jag tänker inte beskriva detta i detalj för det skulle bli alldeles för avancerat. Men som sagt, trevligt var det. Nu snart kommer Ineke till ateljé w-art för att fortsätta där vi slutade. Fascinerande det där, att själva målandet bara är en del av konstnärskapet.

måndag 9 maj 2011

kreativ dag

I dag lekte jag fotomodell i ateljé w-art. Jonna Ullenius, som är elev på Broby Grafiska, ville göra ett fotoreportage hos mig och självklart fick hon det. Det gav mig en bra anledning till att sparka igång mitt eget måleri igen. Det var dags nu. Konsthelgen närmar sig.

lördag 7 maj 2011

Energi och livsglädje




Var och lyssnade på lite tung hårdrock i går på Munkfors centrum. Bandet heter Cynical Pheria Infection. Kul när det händer någonting på byn. Det gör mig lycklig. Kanske inte direkt var min musiksmak, men när jag ser andra brinna för någonting, ger det mig energi och livsglädje. Tack 13 Body Art för att ni anordnade det. Nästa gång kanske jag är med och målar inför publiken :)

onsdag 4 maj 2011

Organisera ateljé w-art



Tror jag slängde allt skräp jag samlat på mig under några år igår. Det som är kvar är att sortera allt konstnärsmaterial på ett bra och organiserat sätt. Synd att det inte är min starka sida. Snarare tvärtom. Men det ordnar sig bara jag får lite tid till att tänka och det har jag idag. Sedan ska det finnas tid till att göra det också. Det får jag en annan dag. Ha det fint därute/Hans.

tisdag 3 maj 2011

Start



Håller på att fundera på hur jag vill ha det i ateljé w-art inför konsthelgen.2-5 juni. Just nu verkar möblerna ta över, ta för mycket plats. Känner mig instängd, inträngd i ett hörn. Ska bort med så många av dem som jag möjligtvis kan, för att frigöra golv och väggyta. Men mina fåtöljer tar jag inte bort. Två sittplatser ska finnas. En för mig och en för den som kommer dit först. Kanske behåller jag även karmstolen. Tre är bra. Har tre rum på nedervåningen jag ska använda mig av. Väggarna ska det naturligtvis hänga tavlor på. Ett rum är min ateljé w-art där jag skapar. Det andra ska bli ett ramrum där bilder som behöver glas och passpartoue fixas. Det tredje ska bli bli ett litet tavelförråd där publiken får chansen att bläddra och leta lite. Har ett extrarum på övervåningen också. Det ska bli de förvisade bildernas rum. De ingen får se. Inte i år.