söndag 26 juni 2011

Paniksms


I går fick jag paniksms från herr Strandberg där han skulle ha en bild till någon tidning inför utställningen i Sundsberg. I september! Temat är "över och under ytan". Jag spontanöppnade en mapp i datorn och hittade den här sjöhästen jag gjorde för några år sen till en utställning i Tällerud på temat "häst". Den kom aldrig med dit så nu ska den få vädra sina vingar. Ska bara hitta den i ateljéhuset w-art först, men jag är ganska säker på att den ligger i en hög någonstans. Lite till höger. Eller vänster. Den är varken inramad eller såld iaf. Ha det skönt så länge/Hans.

Ps: Nu fungerar det tydligen att lägga in bilder igen, men det beror inte på att jag har blivit mer teknisk sen förra gången, det beror på något annat. Men vad, det vet jag inte. He he. Ds

torsdag 23 juni 2011

Tack Petter

Hade besök i ateljé w-art i dag av Petter Hjärpe. Han ville ha inspiration. Jag visade lite hur man kunde göra och vips så satt penseln i min hand igen och en tavla var påbörjad. Den går under arbetsnamnet "senap" vilket inte direkt har någonting med själva motivet att göra men sånt spelar ju mindre roll.. det roliga var att jag målar igen! Tack Petter!

onsdag 22 juni 2011

Skogen

Har haft några lediga dagar hemma, men trots att många vita dukar står och väntar på mig, har jag inte kommit mig för. Har umgåtts en hel del med familjen i stället. Vill naturligtvis måla, men kanske behövde jag familjen och vilan mer än själva målandet? Självklart är jag inte helt okreativ, det är bara penseln som inte vill in i handen.

Har lämnat in två färdigmålade dukar för inramning hos R.T Foto, och dessutom jobbat vidare med två skulpturer. Alla fyra ska förhoppningsvis vara med på nästa utställning som är i Tällerud 23-31 juli. Det är en samlingsutställning med tema "skogen". Tråkigt nog verkar jag inte kunna lägga in bild just nu (antagligen på grund av att jag är så oteknisk) så jag kan inget visa, men då har ni ju en ännu större anledning till att komma till utställningen i stället.

Ha det gott/ Hans.

måndag 20 juni 2011

Inspirerad av andra

Var på vernissage i går vid galleri Träsmak. Det pågår nu en samlingsutställning där, som håller på t.om den 14 juli. Deltagande konstnärer är:
Kristina Olsson
Hans Westlund
Kerstin Falck
Ann Carlberg
Sara Larsson
Lotta Lagerson
Laura Gunnarsson
Siv Eng-Robertsson
Lars-Göran Rosengren
Gun-Britt Lundberg
Anders Tedeholm
Ingrid Andersson
Evert Carlsson

Tomma dukar väntar i ateljé w-art och när jag gick där och filosoferade och pratade bl.a Laura Gunnarsson kände jag att jag blev inspirerad till att än en gång försöka mig på det riktigt svåra: att måla abstrakt.
Dels av Laura Gunnarssons, men även av Ellinor Ristoff bilder. Här är två av deras bilder som jag hämtat från Internet.

Jan Weborg
Gösta Engström
Emelie Persson
Anita Tollesson
Ellinor Ristoff
Erik Andersson

"Sökande" av Laura Gunnarsson


"Allt enligt planen" av Ellinor Ristoff

söndag 19 juni 2011

gårdagen och i dag


Thomas Strandberg & jag

I går sprang jag Karlstad stadslopp som är på en mil, premiärdoppade mig vid Lillsjön och avslutade dagen med vedeldad bastu och bad i Vågsjön. God mat, trevligt sällskap, en oväntad tragedi och fyra rävungar. Det var en dag fylld av mycket som hör livet till. Jag försökte göra som min bror Boo säger

-Man ska njuta medan man kan.



Utsikt över vågsjön när alla hade bastat klart

I dag ska jag på vernissage vid Galleri Träsmak. Har med två små bilder vid en samlingsutställning. Ska bli kul att träffa andra konstnärer, och musiker. För det ska bli levande musik har det utlovats. Läs mer vid http://www.trasmak.se/

torsdag 16 juni 2011

Casanovatyp


Får inte så mycket målat just nu. Skolavslutningar, jobb och dylika ting upptar min tid, men snart blir det måla av igen... och helt fantasilös är jag ändå inte i mitt viloläge. Leker lite med tuschpennan. Det här är en Casanovatyp jag placerar i "säg det med blommor" serien.

torsdag 9 juni 2011

häj


Konsthelgen är över, och bilder är inlämnade till nästa utställning som blir i Mallbacken vid Galleri Träsmak. En samlingsutställning med levande musik på vernissagedagen. Men jag ska inte avslöja allt, ni får läsa mer vid deras hemsida www.trasmak.se
Idag, när jag var hemma från det kommunala jobbet på rast och satt och väntade på en kund som skulle hämta en tavla, kunde jag inte motstå att leka lite med tuschen. Det är otroligt skönt och avkopplande att bara få vara där, i nuet och ändå totalt bortkopplad från alla måsten. Har märkt att jag gärna stoppar in ord i bilderna. Igen. En annan skön detalj jag kan göra er uppmärksamma på i dagens bild är, att han vinkar bakåt. Och att det är ett kollage.

söndag 5 juni 2011

Konsten


Nu är alla fyra dagarna på årets konsthelg avklarade. Jag är trött, men belåten. Sålt en hel del tavlor, och även målat tre små. Dagens bild är en av dem. Den blev klar i dag. Kallar den för "Konsten". De andra två är redan sålda. Nu under veckan ska jag till Galleri Träsmak med två tavlor för att delta i en samlingsutställning. Men först ska jag vila några dagar.

fredag 3 juni 2011

Bara bäst


Konsthelgsdagarna går. Nu är hälften avklarade. Två av fyra. Har sålt över förväntan. Kul! Tecknar och målar lite. Med en tuschpenna och den minsta penseln jag hittade. Kör med akryl i stället för akvarell. Det går också bra.
Min fru, hon åkte till Mallorca i dag för att möta upp ett tösgäng. Kul för henne/dem. Men värmen den finns ju redan här, för nu är det äntligen SOMMAR! Som vanligt sitter jag i ett galleri om dagarna. men jag säger som Robert Broberg... "i mitt galleri, finns det inga galler i..."

http://www.youtube.com/watch?v=lPdoJwPvEtM