söndag 25 september 2011

Semester


Ska ta mig lite välbehövd semester, men innan dess har jag i alla fall uppdaterat hemsidan. Ni får kika in där så länge. Ha det fint därute. Kram Hans.

Hemsidan: http://westlund.dinstudio.se/

tisdag 20 september 2011


Var på poesi- och filosofikväll i går kväll i Hagfors tillsammans med goda vänner. Blir lite sugen på det skrivna ordet igen, men ändå. Har länge valt måleriet så det känns lite konstigt, ovant men ändå kul, eller "Fun" som det engelska ordet är för roligt. Det hittade jag på asfalten häromdagen. Det är väl det som det ska handla om. Ha roligt i skapandet. Lek med det kreativa. Vill inte lägga för mycket i det än, utan vill bara låta det få vara en del av mig och mitt.

Skrev iaf en helt ny dikt inför kvällens sammankomst och den kan jag dela med mig, så får jag se vad ni tycker. Kommentarer uppskattas.

Anden i glaset
Finns frihet,
eller är vi alla instängda själar i tomma skal.
Lever vi som instängda andar i oöppnade buteljer,
bortkastade,
på vår alldeles egna misskötta sopsortering.
Sitter vi där på botten, i natten,
när tystnaden spelar solo.
När klockan tickar lite lite högre,
och trummorna tystnat
och hjärtat hörs.
Är det där, i mörkret,
vi vågar tänka lite längre?
När våra tankar nuddar vid plomberingen
och vi når,


 ingenting.

fredag 16 september 2011

The lizzard king/Ödlekungen


Varit i ateljé w-art sedan i morse. Menade faktiskt inte att vara där så mycket i dag, men det är som min fru säger, sticker jag in foten är jag fast. Dessutom råkade jag väl ha min nyaste kläder på mig också, och det var väl inte riktigt meningen, men det är som vanligt. Tänker inte på sådana smådetaljer när jag väl är där. Då är det bra om jag planerat att gå dit, då byter jag åtminstone om till mina målarkläder.

dagens bild är en bonus som kom till när jag färdigställde några andra tavlor. Det är så tråkigt att vänta på att färgen ska torka så då börjar jag nästan alltid på en ny. Arbetsnamnet på denna är "The lizzard king/Ödlekungen". Vet inte riktigt om den är klar. Den får vila nu när jag ska arbeta kommunalt i några dagar.

Lev gott därute/Hans.

torsdag 15 september 2011

Tavlorna gör sig inte själva.


80x100

Haft ännu en dag i ateljé w-art. Får passa på när jag är kommunalt ledig. Slut på det i morgon, börjar kl. 16.oo. Kanske hinner jag måla lite innan, om inte fru Westlund protesterar allt för högljutt. Har ju halva gräsmattsklippningen kvar, men den kanske hon är sugen på?

Det var lika skönt som vanligt att vara i ateljén. Fick klar en av de stora tavlorna jag kämpat med ett tag. Ingen titel på den än. Den kommer när den kommer. Funderade länge på val av färg till himlen. Lade till och med upp frågan på facebook. Fick 21 svar. Bara en tyckte grönt, men grönt blev det. Målar spontant och på känsla och så tänker jag efteråt. Tycker om det gröna nu. Det är så fel att det blir rätt. Grönt är en svår färg i måleriet, men när den funkar, funkar den riktigt bra.
Fick även en liten bonustavla gjord. Ingen titel på den heller än. Om ni funderar på varför jag målar de motiv jag gör, så är det på ren känsla. Går runt i ateljén bland en massa påbörjade bilder, avtrubbad i ett nästan meditativt tillstånd som kombineras med en rutin som finns i kroppen. Målar lite här och lite där allt eftersom det torkar, eller som jag hittar de platser där nästa sak ska in i bilden. Vet instinktivt när bilden är klart. Men för att måleriet ska fungera måste jag hålla igång det.
Tavlorna gör sig inte själva.

50x70

onsdag 14 september 2011

Råttor


70x90

Haft ett sjutimmarspass i ateljé w-art i dag. Hade ju en hel del bilder på gång när jag gick därifrån i går och de har jag arbetat med hela dagen i dag också, men ingen av dem blev klara. I stället kom det fram en mus, en råtta, min egen Musse Pigg/råtta variant. Och den blev klar, tycker jag nu i alla fall, får väl se när den torkat i morgon.

Lite bakgrundsinformation (som säkert inte intresserar så många, men som jag skriver i alla fall) var att när jag började ana vart det barkade, insåg jag att jag inte egentligen visste hur en råtta ser ut, eller Musse Pigg för den delen. Min hjärna var tom på information så jag fick avbryta arbetet och gå in i bostadshuset och goggla bilder. Internet är bra! Satt där framför datorn och snabbskissade lite innan jag gick ut i ateljén igen. Nu visste jag hur jag ville ha den, men testade på en liten duk först så jag inte skulle sabba den stora. Den blev helt ok tyckte jag, så då vågade jag mig på den stora också. Nu har jag två bra bilder klara, men som sagt ingen av de jag egentligen skulle arbeta med.


50x70

Ha det fint därute/Hans

måndag 12 september 2011

Ateljé w-art


Det funkar bra med måleriet i ateljé w-art just nu. Passar på att måla stort så länge jag har duk till det, sem får jag väl gå ner i storlek. fanns faktiskt ingen golvyta ledig när jag tog denna bild, så bilderna får väl ligga på tork ett tag. Måste göra annat också, antar jag, även om det är roligast att måla :)

Lägger in billderna, allt-efter-som de blir något så när färdiga, på facebook om ni vill se på dem lite närmare: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150294555338074.338421.518528073

Ha det gott därute/Hans

söndag 11 september 2011

Signerad och klar?


När är en bild klar? Hur lång tid tar det att göra en bild? Får den där frågan ibland. Själv går jag mycket på instinkt. Rutin också antagligen. Som med dagens bild. Redan nu känns den som en spark i magen på mig. Det räcker för att jag ska signera den och visa upp den, men samtidigt så gnager en liten fantasiråtta på inspirationsosten och mumlar att det skulle kanske gå att göra sisådär... ja det är det som gör att jag inte vet om den är klar än. Den får stå och mogna nu, så får vi se om jag gör det där lilla extra som jag funderar på sen, och det kan ta tid. Hur länge vet jag inte. Det kan ta timmar, dagar, år. Men jag säljer den idag om någon vill köpa den, den är ju signerad och då är den säljbar. Men jag har ingen direkt titel på den än, och det vill jag gärna ha. Har faktiskt en massa titlar till denna, men ingen som jag bestämt än. Ni som läser min blog kanske har en titel ni tycker passar?

Lev gott där ute/Hans

lördag 10 september 2011

Per Pedersen, Fryksdalsbygden och en ängel


Var till Sahlströmsgården i dag och kollade in Per Pedersens utställning och investerade i hans bok "Återkomsten" Har länge beundrat Pers konst så det var riktigt roligt att han gett ut en bok tillsammans med Arvid Möller. Det ger näring till min idé om att ge ut en bok till, förutom inspirationen i konsten då förstås :)


Fick även det exemplar av Frykdalsbygden som Thomas Strandberg införskaffat till mig (tack) så jag fick läsa vad de skrivit om vår utställning. Det kan även ni göra, för om ni trycker på bilderna blir de större :)

I ateljé w-art fungerar måleriet strålande nu. Leker fram mina bilder. Här ovanför ser ni en ängel som kom nu under veckan, lite på efterkälken från min utställning i detta tema från förra årets Stockholmsutställning, men det gör inget. Ska ju ställa ut i Karlstad i december på temat "Ankomst, 12 tolkningar av julkrubba" och där passar en ängel in väl.

Ha det fint därute/kram Hans

torsdag 8 september 2011

POSSIBILLYSILLYTI


Var till Karlstad och köpte på mig ett gäng vita dukar och i ateljé w-art exploderade jag på tre av dem i storleken 70x90. De går under arbetsnamnet "POSSIBILLYSILLYTI". Det är min personliga poetiska variant på ordet possibility, som är engelska och betyder möjligheter på svenska. Kanske kan bli en utställning av det ordet så småningom, vem vet. Målningarna har alla tre helt olika karaktärer och jag ser fram emot att fortsätta på dem, men som kommunalarbetare är det ibland mycket jobb innan man blir ledig igen. Så är det nu.

måndag 5 september 2011

Poseidon


Blev inget målat igår. Tog en vilodag i stället. I dag åker jag till Karlstad och köper mig nya dukar att måla på. Känner mig tom utan dem. Bilden i dag är en från utställningen. Kallar den Poseidon. det är lite av en experimenttavla. Skissad i Dalarna och färdiggjord hemma i ateljé w-art. Tusch, akryl, papper och duk. Tycker det är kul att han har matrester i skägget :)

Vernissagedagen och i dag


Hej igen. Vernissagen i lördags gick alldeles ypperligt. Sundsberg gårds Konsthall strålade av alla fina människor som kom och deltog. Pianot smektes av Sebastian Strandberg och gav våra öron njutning. Vi andra plinkade på gitarr och trummade både trumma och huvud. Där i mellan skrattade vi oss tårögda och pratade om allt möjligt. Det var en riktigt bra dag. Nu behöver vi konstnärer inte göra så mycket mer, vi har gjort vårt. Personalen sköter om konstverken tills vi ska hämta de som eventuellt inte blivit sålda. De visar utställningen fram till den andra oktober och har öppet onsdag till söndag kl. 12-16. Det finns kaffe och bullar att köpa där också :)

Nu sitter jag hemma och funderar på vad jag ska hitta på för något konstnärligt innan nästa utställning "Hund & Rymd" som är i nov. Tavlorna till den är redan klara. Har i och för sig annat som ska färdigställas till en utställning i december med tema "Julkrubba" men det diskuterar jag i morgon med en som är mer insatt i ämnet.

Kanske ska jag bara vara ledig. Temaledig. Måla det som vill komma ut. Det finns säkert bilder som har fått vänta länge inom mig. Tyvärr har jag soprent på vita dukar i ateljén. Men det finns ju annat att måla på. Papper är väl aldrig fel. Dessutom är collage ganska paradoxalt avslappnande och frustrerande. Får se vad det blir. Först blir det en promenad med hunden och lite allmänt tänk innan jag går in i ateljé w-art och sätter på musiken, riktigt högt.

Grabbar nog en kolpenna först :)

fredag 2 september 2011

angående utställningen i Sunne

Kicki skrev i Veckobladet

Värmlands Folkblad skrev


Klicka på bilderna om ni vill se dem större.

torsdag 1 september 2011

Inspirerad av Mr.Basquiat


Efter att ha sett filmen om Jean-Michel Basquiat (se förra blogginlägget) blev jag så inspirerad att jag bara var tvungen att göra denna bild. Det gjorde jag i stället för att göra det jag kanske borde ha gjort. Man kan inte alltid göra det man ska, ibland måste kreativiteten få explodera. Tavlan är nu inramad och kan ses på utställningen "under och över ytan" som kommer att visas vid Sundsbergs Gård konsthall i Sunne. Se affisch här nedan.



Hur får jag in bilden i temat då? Jo, den handlar ju om mig. Vad jag har under ytan. Mina minnen. Mer säger jag inte :) Ha det bra därute/Hans

PS: Klicka på bildena om ni vill se dem större :DS