måndag 28 november 2011

Maria och Jesubarnet

I går övertalade jag min fru att sitta modell för en idé jag fått. Ville göra en bild på Maria och Jesubarnet till den kommande utställningen på temat julkrubba. Se länk:

http://www.hammaro.se/Evenemang/utstallning-Ankomst-12-tolkningar-av-julkrubban/

Min fru satt modell i ungefär femton minuter så det fanns inte mycket tid till att överarbeta skisserna. Däremot kunde jag fortsätta efteråt för att försöka fånga det resultat jag var ute efter. Det blev en hel del bilder, men många ratades direkt och eldades upp i kaminen. När arbetspasset var över hade jag nio bilder som var ganska ok. Uteslöt sex på eget bevåg och frågade mina vänner på facebook om de resterande tre. En av dem fick flest röster. Nu är den inramad och klar för inlämning på onsdag.

 

Klicka på bilden
om ni vill se den i större format.

fredag 25 november 2011

Oklara bilder och en blå katt


I dag skulle jag göra det sista på en tavla för att den skulle bli som jag redan hade bestämt i mitt huvud att den skulle bli, men så ville inte tavlan. Det var en text som skulle läggas in, men den passade inte. Inte nästa reservtext jag hade på lut heller, så det slutade med att jag fick återställa tavlan som den var från början, med små marginella förändringar. Nu vilar den igen.

Men tanken är den ska med till Karlstad på onsdag nästa vecka för att vara med på en utställning, och om den fortsätter bråka så får den stanna hemma. Problemet är, att de som arrangerar utställningen vill ha bilder innan, men det verkar vara omöjligt att bli klar. Temat är svårt. Julkrubba.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Genom att jag ändå var i ateljén och rumstrerade så målade jag klart en liten blå katt som stått lutad, ofärdig mot väggen, alldeles för länge :)

måndag 21 november 2011

Arbetskläder och en råtta


I dag har jag städat undan lite i ateljé w-art inför skyltsöndagen. Även bytt ut bilderna i skyltfönstret. Dit med lite tomtar och andra tavlor. Har förstås inte gjort någon "årets tomte" än. Brukar göra en tomtetavla varje år som jag sedan målar över om jag inte får den såld innan jul. Ska ta tag i det när jag blir lite mer ledig. Man hinner det man hinner på en dag. Men jag använde förstås tiden till att måla lite också. Svårt att låta bli när färgerna och penslarna står där och frestar. Bland annat fixade jag till råttan ni ser på bilden här ovanför. Det var några streck jag retat mig på ett tag, och i dag var det dags att ta bort dem. Skönt för själen.

Min underbara fru kom ut med en kopp kaffe och en kaka och så undrade hon varför jag inte bytte om till arbetskläder utan använde mina nyaste kläder när jag var där. Bra fråga! Vad svarar man? Tänkte inte på det :)

söndag 20 november 2011

Sorgen kommer efter ilskan


Ibland funderar jag på varför jag är konstnär. Varför har jag w-art som ett eget företag? 

I fredags ringde det ett företag och påstod att jag var skyldig dem 26.000 kr för att de marknadsfört mig i en katalog som ska finnas på Internet. Jag hade tydligen tackat jag ja via knapptryckning på telefonen till att de skulle göra detta, gratis i en viss tid, för att jag sedan skulle vilja fortsätta. Detta hade de tagit för givet att jag ville, då de påstod att de skickat ut ett rekommenderat brev till mig som de inte fått tillbaka.

Jag höll på att få en hjärtattack och sedan blev jag arg. Väldigt arg. Jag blir sällan arg, men när jag blir det, så är det ordentligt. Kvinnan i andra änden fick sig en utskällning som heter duga. Då ville hon hjälpa mig att avsluta det så att det inte skulle kosta så mycket. Detta skulle också ske via en inspelning. Jag ville inte för att då kändes det som att jag skulle medge något som jag inte visste något om, men hon påstod att så skulle bli fallet annars, och att jag då skulle få betala hela summan.
Först avbröt jag samtalet för jag blev så förbannad, men hon ringde upp igen för hon ville hjälpa mig. Hon avstod till och med sin egen provision på 10.000. I slutändan skulle det kosta mig 2.700x4=10.800 kr. Det är mycket pengar men ändå mindre än 23.000 kr.Hon skulle skicka papper till mig men jag ska ringa polisen i morgon. Det måste väl finnas någon som arbetar med telefonbedrägeri där? Hoppas iaf de kan hjälpa mig.

Jag är konstnär för att jag måste skapa för att må bra. Jag har eget företag för att jag vill ha rent samvete. Varför kan det inte vara enkelt?

onsdag 16 november 2011

Hund och rymd och något annat


Utställningen Hund & Rymd den 11-11-11 var en succé. Många människor och en hund (se bild). Ska inte orda så mycket om det. De som kom segrade.

Nu vilar jag, också, medan jag planerar nästa evangemang. Det är i december och då är det en kvadratmeter som ska fyllas på en samlingsutställning. Liten yta, men krångligt tema. Julkrubba. Inte så lätt. Vill inte ha det figurativt. Vill krångla till det, som vanligt.Suck. Var ute i ateljé w-art och försökte fånga julkrubbetemat, men det ville sig inte. Det blev början på något annat.

tisdag 8 november 2011

Bestämma sig


I dag är sista chansen för mig att bestämma vilka (och ev. färdigställa) de hund & rymd tavlor som ska få bli med till Sunne på torsdag i.o.m att jag jobbar fr.o.m kl. 16.00 fram tills jag ska hänga utställningen. Eller jo, jag är ledig onsdag natt också, men då kan det kanske vara bra att sova så att jag orkar med torsdagens hängning och pressvisning och fredagens happening. Bilden i dag heter Buster. Han är såld, men inte hämtad/levererad så han kanske ska få bli med ändå. Om han är snäll :)

Ha det fint därute/Hans.

fredag 4 november 2011

Fåglar


Har egentligen inte tid, men jag ska ändå ta mig en snabbsväng ut i ateljé w-art och försöka göra klart en påbörjad gåsbild. Ibland kan tidspress göra underverk, lika gärna som det kan förstöra flera dagars arbete. Spännande :) Har ingen bild på den tavlan än, så dagens blogg-bild får bli en gammal bild jag tror jag kallade för fågeldans. Fåglar är ett ofta återkommande motiv, kan inte förklara varför. Kanske någon annan kan?

Ha det gott därute/Hans.

onsdag 2 november 2011

vissa dagar


Vissa dagar i ateljé w-art känns väl så där lagom inspirerande. Det är de dagar då jag låter färger former tankar musik och allt annat som finns i närheten filtreras i rummets maskineri för att så småningom bli något oväntat där min fantasi blir måttstocken för resultatet.