söndag 29 april 2012

Road trip


Har haft ännu en dag i ateljé w-art. Måleriet är ruskigt roligt nu. Målar på många olika, men ibland, då och då kommer det bilder t.o.m jag blir lite förvånad över. Som denna bild som jag kallar "Road trip" 60x50 kol/akryl. Visst är det konstigt. En bil i min tavla. Det är något nytt. Senast jag målade en bil var när jag skissade av en gammal amerikanare utanför Majas för 5-6 år sedan. Hm, undrar vad den vill säga mig? Kanske är det min längtan efter sommaren, kanske är det en förberedelse på alla resor jag ska göra med min konst, kanske är det bara glädje. Jag gillar den iaf :)

Lev gott därute/Hans.

tisdag 24 april 2012

Hästar Crusoe och omedveten politik

Har målat i flera dagar på en och samma bild. Den går under arbetsnamnet "Crusoe" men är inte klar än, fast den närmar sig. Lägger inte upp någon bild på den innan den är klar.

Intressant iaf med bilder. De ger mig kunskap. Självklart kollar jag upp ämnet under arbetet med en bild. Har läst boken om Robinson Crusoe för länge sen, men det är ändå spännande med uppdatering. Bilden växer fram ovanligt sakta på duken så för att inte bli irriterad och i ilskan kanske måla över den bytte jag fokus i dag, och målade hästar till en annan utställning. Det blev två.


Målade över två tulpaner jag tröttnat på och skapade istället bilden här ovan. "Nyfödd hammarhäst" Akryl/kol 80x100. Idéen till den fick jag av min brorson Viggo när han bröt sönder en hammare och jag såg likheten med ett hästhuvud. Nu ikväll satt jag och kollade på bilden i datorn och insåg då att svansen påminde om en skära. He, he, jag har tydligen varit omedvetet politisk i dag.


Den andra är en hästbild jag målat till utställningen "Kreatur, fjäderfä och andra djur". Hade varit ganska nöjd med den förut, men det var någonting i den som störde mig, så då tänkte jag att det får bära eller brista. Jag målade över och målade nytt över det som jag inte gillade. Tycker det funkade bra. Det är också därför jag kallar den "Reinkarnation". Den har fått nytt liv.

Vill ni läsa mer om de ämnen jag nämnt idag kan ni följa länkarna här nedan. Tills vidare, lev gott därute/Hans.

CRUSOE: http://sv.wikipedia.org/wiki/Robinson_Crusoe

HAMMARE OCH SKÄRA: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hammaren_och_sk%C3%A4ran

REINKARNATION: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%A4lavandring

måndag 23 april 2012

Fotograf Jonna Ullenius

"Gjorde en skoluppgift för ett tag sen där vi skulle göra ett fotoreportage. Dvs en serie bilder som berättar något. Jag gjorde mitt om konstnären Hans Westlund från Munkfors."
Jonna Ullenius

 





Se och läs mer om Jonna Ullenius vid hennes sida


onsdag 18 april 2012

Livet är härligt


Är väldigt glad i dag, för jag har fått klartecken om en utställning på Ronneby Kulturcentrum i november. Jag och Maria "Vildhjärta" Westerberg ska samsas om en yta på 300 kvm. Hm, det är rätt stort det, och då snackar jag inte bara kvadratmeter :) Lev bra där ute/Hans.

Läs mer om Maria: http://ingur.com/vildhjarta/
Läs mer om Ronneby: http://www.ronneby.se/sv/uppleva-gora/kultur/kultur-och-aktivitetshus/kulturcentrum/

måndag 16 april 2012

karriärstegen

 
denna tavla är SÅLD

Var på väg ner till Göteborg för att hämta hem tavlor från min senaste utställning vid galleri Mitt i Centrum när telefonen ringde. Det var min vän och konstnärskollega Katrin Skoglund (se länk nedan) som hade köpt en tavla av mig, den hade hon i sin tur visat upp för ett galleri i Borås och nu ville de att jag skulle komma dit och visa mer. De hade blivit intresserade. Visst, inga problem. Tack Katrin, tänkte jag. Sagt och gjort, dagen efter gick färden vidare till Borås och för att göra en lång historia kort, så är jag numera representerad av galleri karlenström (se länk nedan) Känns bra. Ett delmål avklarat. Det är dags att klättra lite på karriärstegen :) Lev gott därute - Hans.
Länk till galleri karlenström: http://www.gallerikarlenstrom.se/frame.html

Länk till Katrins fina änglar: http://www.katrinskoglund.com/index.do

tisdag 10 april 2012

Smooth Valley


Fick mycket beröm i Sunne under helgen för mina landskap. Ett blev ju till och med sålt. Det är inspirerande. Nu vill jag göra fler, stora, men det får vänta lite. Först ska det jobbas lite kommunalt, och så lite kulturellt. Dessutom måste jag köpa lite mer dukar och färg. Tror det är bra att bygga upp en stark bubblande lust, en inspirerande längtan, sen är det bara att sätta på musiken riktigt högt och måla måla måla :) Tills nästa gång, lev gott/Hans.

söndag 8 april 2012

i Sunne hemma hos Lotta Appelqvist

Lotta Appelqvist
på en stol med rygg

Två av tre dagar har passerat nu på utställningen i Sunne hemma hos Lotta Appelqvist. Mycket folk, goda bullar, mycket kaffe, massor av människor, glada fina människor som gillar konsten, lite sålda bilder. Det har varit två fina dagar så hur det än går i dag så är jag nöjd.

Menade att jag skulle hinna besöka någon annans utställning men det finns inte tid till det. I dag ska en stor tavla levereras och så vet jag folk som kommer speciellt för att hälsa på så man får vara på plats.. Synd, men jag tror nog att de andra konstnärerna har överseende med det, de har ju lika svårt att komma ifrån som jag. Men ni andra dödliga som inte varit där än har chansen idag. Välkomna.

Tills vi ses, ha det fint/ Hans.

torsdag 5 april 2012

I morgon

är en speciell dag. Då har jag två utställningar på gång. En i Göteborg vid galleri Mitti centrum och en i Sunne vid galleri hemma hos Appelqvist. Inte illa. Det är lite som att jonglera. Lite cirkus. Som min vän Thomas Strandberg på sin enhjuling, och ändå inte.


Thomas och  jag - foto Emelie Persson

 
Men jag kan bara vara på ett ställe och imorgon är jag i Sunne. Missionshuset i centrum är lätt att hitta till. Välkomna dit. Hoppas kunna vara där alla tre dagarna som utställningen pågår. Jag och Lotta Appelqvist har pusslat samman våra bilder till en riktigt bra utställning. Det är lite kul det där. Att andras bilder kan få ens egna att växa. Ha en fin påsk och ge mer än ni får/Hans.

måndag 2 april 2012

Ateljétid

Först: ändrar tillbaka namnet på mitt företag till w-art. Var för krångligt att ändra allt jag redan gjort, till WestlundArt. Så, då var det gjort.
Sen: håller på för fullt i ateljén nu inför onsdagens hängning i Sunne. Välja, vraka, måla och rama. Vernissage på fredag hemma hos Appelqvist. Idag kom tulpanerna tillbaka in i mitt måleri. Inte så oväntat för jag har en längre tid haft en idé om hur jag ville göra dem. Nu blev det ju inte riktigt så, men det blev bra ändå. Väldigt bra tyckte jag, inte så kul tyckte min fru. He he, hon är rolig. Där får man inga gratispoäng. Dagens bild får bli ett smakprov. Lev gott därute/Hans.