tisdag 26 juni 2012

HÄST ÄR NOG BÄST, ELLER?


Nu till helgen är det dags för utställning i ateljé w-art. Under tiden jag röjer och hänger den så går mina tankar till en utställning med tema hästar som ska gå av stapeln i augusti tillsammans med www.strandbergart.se


torsdag 21 juni 2012

lilla BLÅ


Medan min utställning sköter sig själv (med hjälp av de som jobbar vid galleriet Östra Flygeln, Alsters Herrgård, Karlstad, öppet kl. 12-18 varje dag fram till den 29/6 för då jag plockar ned den kl. 15.00) arbetar jag vidare i min ateljé w-art (Ängvägen 1, Munkfors). Nästa helg kommer Annika Laack till ateljé w-art och ska släppa sin senaste bok Lilla Blå och då kommer jag att ha en utställning i dagarna två, temat kommer att vara blå.


lilla BLÅ


EN HELG

ETT BOKSLÄPP

EN UTSTÄLLNING


Boksläpp av Annika Laack

Konstutställning av Hans Westlund


30 juni -1 juli KL.11.00 -17.00

Ateljé w-art, Ängvägen 1 MUNKFORS

Telefon: 070-537 29 36

”När Annika frågade mig om hon fick släppa sin nya bok”LILLA BLÅ, EN SKRUVAD HISTORIA” hos mig blev jag mycket glad och förväntansfull. Min hjärna snurrade ett varv och ut kom en idé. Varför inte ha en helgutställning med tema ”blå” samtidigt. Sagt och gjort och nu är det dags. Varmt välkomna.”
Hans Westlund

"En tjej från bloggen hittar en dag sin mors coctailklänning i en låda på vinden där den legat sen början på 70-talet. Det blev kärlek vid första ögonkastet och efter en del turer och tack vare en otroligt generös bloggvän blev lilla Blå och jag efter en del turer ett par. Den himmelsblåa skönheten flyttade in i min garderob och märkliga saker börjar hända. - Kan man skriva om en klänning? frågade en mej mycket kär, närstående kvinna, numera känd som "Tvätterskan". - Klart man kan, blir mitt svar. Det kan till och med bli både spännande, romantiskt och lite kul. Vad tror ni?
Blev mycket glad när Hans Westlund, min favoritkonstnär för andra gången låter mej släppa ordet fritt i sin ateljé. Hans konst passar både mej och lilla Blå som "klänningen på kroppen" och som en extra bonus har han fixat en blå utställning med jättefina, för ämnet passande tavlor, till både beundran och försäljning.”
Annika Laack
________________________________________________________

Men ni ska inte tro att jag slutar måla bara för det :) Nu senast kom det en lite annorlunda bild, se dagens bild. Arbetstiteln är "Body Language" och det är för att jag ser tre personer i den. Tre personer med sitt alldeles egna kroppsspråk. Två kvinnor och en man. Kan ni se dem? Vet inte om jag kommer fortsätta på den eller ej. Just nu jäser den, om jag ska uttrycka mig som en bagare. Har stannat upp för att låta den få mogna lite innan jag eventuellt fortsätter. Det jag funderar på är om jag ska lägga in en text i bilden. Läste en kommentar från en amerikansk konstnär häromdagen, att det alltid bör få finnas plats för lite poesi i en bild. Han kan ha rätt i det.

Nu kan jag bara önska er en fin midsommar och så hoppas jag vi ses någonstans. Hans.

tisdag 19 juni 2012

Intervju av Ann Lundqvist, gallerist, Östra Flygeln, Alsters Herrgård, Karlstad.



HANS WESTLUND
Utställning Östra Flygeln, Alsters Herrgård, Karlstad 16-29 juni 2012

Hans Westlund föddes på BB i Hagfors 1966. Han bor numera i Munkfors med ateljén ett stenkast från husentrén . Han är uppväxt på en bondgård men eftersom han var allergisk mot djuren blev böcker och teckning det stora intresset för den unge Hans. Den tydligt drivna linjen i Hans bilder kan tyda på en mycket tecknande konstnär.
 
Olja och akvarell kom in i bilden 1995 och under tiden på Geijerskolan år 2000-2002 kom han i kontakt med akryl som blev den främsta tekniken i måleriet. Hans uttrycker sig gärna i flera olika maner och tycker om att variera sig eftersom det blir roligare och mer händelserikt. I huvudsak handlar det om akryl, men även kom, krita, akvarell, tusch och kollage.
 
Hans samverkar gärna med andra konstnärer i utställningar, har egna utställningar och har under åren varit inbjuden och hängt sina tavlor under Fryksdalsrundan, Hjärtrundan i Arvika, i Tällerud och i ett flertal gallerier i Stockholm och Göteborg. I november i år kommer han att medverka i Ronneby kulturcentrum tillsammans med Maria Vildhjärta Westerberg
 
Som en paus från skapandet och lite vila fungerar Hans arbete som personlig assistent, han kan lämna ateljén med fokus på arbetet för att sedan arbeta intensivt med konsten under flera dagar.
 
Inspirationen till Hans bilder kommer från det som händer i livet, barn, litteratur (Narnia har inspirerat till en av de senaste målningarna) och människor han möter. Han jobbar gärna med tema och lekfullhet och känslan av att vara fri som ett barn i skapandet känns viktigt. Lekfullheten, finurligheten och enkelheten känns som en röd tråd i Hans bilder.
 
Njut av en uttryckfull och färgrik utställning
Ann Lundqvist, Galleriet Östra Flygeln, Alsters herrgård.

onsdag 13 juni 2012

Den fruktade blomtjyven


Håller på att plocka ihop tavlor till helgens utställning vid galleri Östra Flygeln, Alsters Herrgård, Karlstad. Det är ju Gustaf Frödings barndomshem så en bild av honom var det jag utgick från när jag började min sammanställning. Sen gick det några timmar och ingenting ville vara med.

Prövade att ta hjälp av Herr Frödings prosa och då kom några bilder fram men sen var det stopp igen. Efter att ha bett min konstnärskollega Emelie Persson om hjälp och vi hade bollat våra tankar en stund började en ide ta form. Lite av varje och var fjärde tavla, men den iden fick ge vika för en annan, att låta porträttet av Herr Fröding få leda utställningen. Då kom det fram en samling aspiranter. Märkte dock att det var lite mörkt material som ville vara med. Tog en paus från tänkandet och målade lite, och där slutade min sammanställning den dagen, men en ny bild blev klar. Se ovan. Ska fortsätta plocka med bilderna idag, ska ju ha med en hel del har jag tänkt. Får se om det kommer in lite ljus i dagens lockrop.

Ha det gott och var snälla mot varandra/Hans


lördag 9 juni 2012

Gustaf Fröding


Nästa helg ska jag ha vernissage vid Galleriet Östra Flygeln, Alsters Herrgård. Känns bra. Ska ta med bilden här ovanför. Den gjorde jag för över ett sekel sen på Geijerskolan, en kväll när månen var riktigt skum. Det är ett akryl/collage av Herr Fröding. Han är bra. Har högläst många av hans dikter för mina barn, men här är min favoritdikt: http://runeberg.org/gfnyadik/03.html

Många dagar har passerat när jag går in i ateljé w-art för att välja tavlor, men hamnar framför staffliet. Varför är det alltid roligast att måla när man egentligen ska göra något annat?  Ja ja det är som det är. Men jag måste poängtera, det blir bara en bild av Herr Fröding, resten blir ren fantasi av Me, Myself and I, Herr Westlund.

Läs mer om Gustaf Fröding: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gustaf_Fr%C3%B6ding

lördag 2 juni 2012

Blått


Vet så klart att det först att jag ska ha en utställning vid Alsters herrgård i Östra flygeln nu i mitten på juni och två veckor framåt, men jag kan inte låta bli att se fram emot helgutställningen som ska bli i ateljé w-art den 30/6-1/7 kl.11-17.oo. Då ska nämligen Annika Laack släppa sin tredje bok och den här gången vågar hon sig på att testa något nytt. Något som inte handlar om hennes jobbiga sjukdom Parkinson som hon dras med utan något helt annat. Modigt tycker jag! Boken handlar om lilla blå, som är en klänning, mer säger jag inte.

MEN en utställning på temat blått ska det bli samtidigt. Kul! Gillar såna här småtokiga utmaningar. Har bara för det köpt en blå gitarr på nätet, se bild, och hoppas nu verkligen att den kommer fram i tid. Då ska jag plinka på den och driva inte bara min fru till vansinne utan även fresta på Annikas tålamod, och kanske en och annan besökare :)

Läs mer om utställningen vid: https://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/events/178684538926752/