onsdag 28 mars 2012

Stilleben och bananer

Idag var jag inne i ateljen och fortsatte på min senaste tavla. Den går under arbetsnamnet "Falskt stilleben" Tror faktiskt det är mitt första försök på stilleben, även om det nu råkar vara ett falskt *ler* Vad menar jag då med falskt stilleben? Ja, det är ju skapat av min fantasi och har ingen förlaga, så enkelt är det. Lägger dock inte in någon bild på den. Ska försöka få den klar istället, så jag kan ta med den till Sunne under påsk när jag ställer ut hemma hos Appelqvist. Ni kan läsa mer om stilleben vid den här länken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Stilleben

Men en bild ska ni väl ha idag också, den har dock inget med stilleben att göra.

It is all abouth how we pick those bananas
Jag tycker den här bilden är kul. Lite knasigt omtumlande livsfilosofi över den. Har däremot på sista tiden funderat på om jag ska måla bananen gul. Vad tycker ni? Lev bra därute och minns, att skönhet kommer inifrån/Hans

söndag 25 mars 2012

Utställning i Göteborg


Så, då var man hemma i Munkfors igen då efter att ha spenderat helgen i Göteborg. Kul med vernissage på min utställning "Livsformer", men också fantastiskt att få umgås med min son och hans flickvän och att få träffa alla fina människor som kom på vernissagen. Alla verkade uppskatta utställningen, så jag säger tack å bock, tack å bock :)

Tjugosju bilder hänger nu kvar där i tre veckor, och med där menar jag Galleri mitt i centrum på Götagatan 20 i Göteborg. Lev bra därute/Hans

onsdag 21 mars 2012

Konstnärinnan Lotta Appelqvist


Lotta kom till min ateljé i dag. Hon hade med sig foldrar inför konstrundan i Fryksdalen. Ska ju vara vid henne och dela utställningsyta i hennes galleri "Hemma hos Appelqvist" Läs mer här:
http://konstrundan.wordpress.com/20-2/

Men det var inte bara därför hon kom. Hon hade lovat att hjälpa mig med urvalet av tavlor inför min utställning "Livsformer" i Göteborg som det är vernissage på, redan nu på lördag, vid galleri Mitt i Centrum. Läs mer om det vid min hemsida: www.westlund.dinstudio.se

Efter en kopp kaffe satte vi igång, och vi var effektiva. Allt gick väldigt bra. Jag visade och hon sa ja, eller nej. Mer behövs inte. Vissa tavlor sparade vi medvetet för att ta med till henne under påsken, och inglasade struntade jag i att ta med, för stor risk för transportskador, men kanske och eventuellt kan det bli en del sådana med till Sunne. Har en del överraskningar inne i bostadshuset som Lotta inte sett, har dessutom en tulpanidé jag kan och vill hinna förverkliga, tidsoptimist som jag är. Men jag är faktiskt också realist, har jag berättat att jag hoppat av kultur i tio mila skogen i år, och tackat nej till en Stockholmsutställning? Ibland måste man bromsa i uppförsbackar.

Tro det om ni vill, men jag hann måla lite i dag också. Dödade en del motiv och födde nya. Vissa tavlor byter skepnad många gånger innan jag är nöjd. Andra sitter direkt. Dagens målarprocess började med frustration och irritation, inget blev som jag ville, men innan jag var klar hade det vänt till något nytt och oväntat. Det känns bra. Fortsätter där i morgon.
Lev gott därute och var snälla mot varandra/Hans.

söndag 18 mars 2012

Är det blues jag vill ha?


Blev utvisad till ateljén av tonårstösera igår kväll för de skulle ha tjejkväll. Brukar inte måla på kvällstid annars, det är oftast förmiddagar, men det funkade fint att måla på kvällstid också. Spelade Wilmer X på hög volym hela tiden. Gött gött :)

torsdag 15 mars 2012

Utställning i Göteborg


Läs mer om utställningen "Livsformer" vid:
https://www.facebook.com/events/264104783671859/?context=create

Där finner ni en länk till självaste galleriet "Mitt i Centrum" och en karta över var det är och lite annat smått och gott bl.a fem av de bilder jag ska visa.

Hoppas ni har möjlighet att komma.
lev gott därute/Hans

måndag 12 mars 2012

Ewas morgon


Idag kom de tillbaka. De efterlängtade skruvade personligheterna som vill ut på mina dukar och omtumla världen. Har saknat dem. Nu säger jag inte att den här bilden är klar, eller att ens titeln är den rätta (den var bara ett förslag från Björn Penttinen) nej, allt är en process, och det är mitt i den som jag och mina tavlor befinner oss.

Lev gott där ute/Hans.

onsdag 7 mars 2012

Den sista dinosaurien


Hej. Inser att jag är extremt dålig på att göra inlägg här, men tid är relativ och inga ursäkter är bra nog, så jag skiter i all ursäktande, fortsätter skriva mina oregelbundna inlägg och hoppas på att du som läsare har överseende med detta.
Vad händer i måleriet då? Måleriet är kul nu och allt som vill komma fram på mina dukar får göra det. De senaste bilderna är en kärleksfåtölj, en ensam dinosaurie, Julius Cecar, en förlorad, en torso och en livsnjutare. Bilderna har inget tema som låser deras inriktning, utan det är snarare så att eventuella teman som jag ska måla mot, får anpassa sig till mina bilder i stället. Bra så :)
Utställningar blir det många även i år. Menade att jag skulle ta det lugnt, men om alla vill att jag ska komma till dem just i år så får jag anpassa mig efter det. Nästa år kanske ingen vill se mina bilder? Ni kan läsa om vilka det är vid min hemsida: www.westlund.dinstudio.se
Idag kommer kyrkans juniorer till ateljé WestlundArt. Det blir både roligt och spännande. Barn och fyllhundar säger vad de tycker utan krusiduller så idag får jag höra sanningen.
Ha det fint därute/Hans.