måndag 8 juni 2009

08.06.09 midsommarkonstfestivalen 2009


sträck ut en hand
och hjälp någon annan ibland



I alla tider har midsommar varit kopplat till musik, dans, konst och historieberättande. I Uddeholm, Värmland, spinner vi nu vidare på den traditionen då vi på midsommardagen den 20 juni 2009 låter en midsommarkonstfestival gå av stapeln i Uddeholms Hotells trädgård. Tredje året vi gör det faktiskt. Dagen börjar med ett konstmaraton från kl 12.12 som håller på till 12 minuter över midnatt, när det är som mörkast under midsommarnatten.
Vi inbjuder härmed artister och konstnärer med olika specialiteter såsom musik, poesi, historieberättande, måleri och skulptur att delta med sitt skapande, och fram till gryningen driver vi sedan bort de mörka timmarna med en brasa vid Rådasjöns strand. Visst material finns att tillgå, men ta gärna med en färgtub, pensel eller klick lera om du kan avvara det.
Den skapade konsten kommer att auktioneras ut den 27 juni vid Munkfors Förenings- och konferensecenter (www.mfkonferenscenter.se) . Pengarna kommer oavkortat att gå till verksamhet för Munkfors ungdomar.
Evenemanget organiseras av Konstföreningen Gränslöst (http://www.granslost.nu/) och Uddeholms Hotell (http://www.uddeholmshotel.com/) i samarbete. Midsommar borde vara synonymt med musik, konst och historieberättande istället för alkohol och i den andan är ni alla hjärtligt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar