onsdag 17 juni 2009

17.06.09 artikel i VF (Värmlands Folkblad) av Eric Bengtsson

FOTO: ERIC BENGTSSON
Inga konstnärer är mer strandnära eller går mer på djupet en midsommardag än de i Gränslöst. Bland annat Hans Westlund, Emelie Persson och Thomas Strandberg. På land stannar helst Christina Haffling-Strandberg och ägarna av Uddeholms Hotell: Louise van den Berg och Erik Naber.

Hagfors Strandnära midsommar med konst och kultur i det fria.Kan det vara nåt? undrar Gränslöst konstförening, som vill gå på djupet i konstmaraton nummer tre. I Uddeholm.

Tolv till midnatt på midsommardagen är långpasset som gäller för allmänhet och intresserade, som vill få bruk för sin kreativitet med pensel och penna. Konst och poesi ska spontanproduceras för att auktioneras ut i Munkfors någon vecka senare. Precis som tidigare går intäkterna till goda ändamål, i år till Munkfors ungdomsråd. –Vi vill försöka öka på deras resurser och hjälpa dem på traven, säger Thomas Strandberg, Uddeholm, för arrangerande Gränslöst.

Även 2009 ligger maratonarenan i slänten bakom Uddeholms Hotell ner mot Rådasjön. Här spelar bland annat Staffan Stridsberg live under kvällen, tillsammans med Leap of Faith, Modern Life och andra akter. Här finns också en öppen scen för de som vill och vågar.Tidigare har maratonintäkterna gått till en badbrygga för handikappade som ska byggas vid Älvstrandsgymnasiet i Hagfors och till Gränslösts ungdomsverksamhet. Auktionerna har totalt inbringat närmare 30 000 kronor.

2009-06-17 09:07
ERIC BENGTSSON

Se orginalet: http://www.vf.se/Nyheter/Hagfors/Konstfylld-midsommar-090617.aspx

2 kommentarer:

  1. Oj där skulle man vilja ha varit, vilket häftigt annorlunda koncept - hoppas ni fick mycket folk.

    SvaraRadera
  2. det var mycket folk. men mycket jobb. nästa år blir det på ett annat vis. och kanske på en annan plats.

    SvaraRadera