torsdag 3 mars 2011

KARPATISK HUND

KARPATISK HUND
Lite roligt det där med var man får sina titlar från. Min titel till tavlan här ovanför kom från en av mina barndomsböcker, som jag läser igen. I "Osynliga hundens gåta" skriver Alfred Hitchcock om den karpatiska hunden. Om ni vill läsa själva kan ni klicka på bilderna för att få dem större.
Bokomslag

s. 38-39 & 40-41

6 kommentarer:

  1. Jag fastnar ofta för fraser i böcker som jag tänker skulle passa som titel på en tavla, tyvärr glömmer jag ofta bort dem när jag läser vidare. Borde nog lägga en penna på nattduksbordet så jag kan skriva upp dem... Jag skrattade lite åt din förra titel: Krister. Den var oväntad! :)

    SvaraRadera
  2. Tack Elin för din kommentar. Jag brukar göra ett veck i bokens hörn där ev. det jag läst passar som titel eller inspiration. Kan även plocka fraser från musik till titlar, musik från det jag lyssnar på under processen.

    Krister Kamphund tänkte jag för mig själv :) tar ofta ett namn som börjar som det jag tänkt på när jag gör bilden. Göran Giraff är ett annat exempel. Varför ska de inte kunna ha ett ordentligt namn? Sen att det blir lite komiskt ibland är bara en bonus.

    SvaraRadera
  3. Wonderful
    work
    thank you for sharing

    SvaraRadera
  4. Göran Engman03 mars, 2011

    Jag har inte läst den Karpatiska hunden, men den verkar ha ganska mycket av "Baskervilles hund" ur Sherlock Holmes äventyr över sig...:)

    SvaraRadera
  5. Sherlock Holmes är ju aldrig fel Göran :)

    SvaraRadera