tisdag 19 juni 2012

Intervju av Ann Lundqvist, gallerist, Östra Flygeln, Alsters Herrgård, Karlstad.



HANS WESTLUND
Utställning Östra Flygeln, Alsters Herrgård, Karlstad 16-29 juni 2012

Hans Westlund föddes på BB i Hagfors 1966. Han bor numera i Munkfors med ateljén ett stenkast från husentrén . Han är uppväxt på en bondgård men eftersom han var allergisk mot djuren blev böcker och teckning det stora intresset för den unge Hans. Den tydligt drivna linjen i Hans bilder kan tyda på en mycket tecknande konstnär.
 
Olja och akvarell kom in i bilden 1995 och under tiden på Geijerskolan år 2000-2002 kom han i kontakt med akryl som blev den främsta tekniken i måleriet. Hans uttrycker sig gärna i flera olika maner och tycker om att variera sig eftersom det blir roligare och mer händelserikt. I huvudsak handlar det om akryl, men även kom, krita, akvarell, tusch och kollage.
 
Hans samverkar gärna med andra konstnärer i utställningar, har egna utställningar och har under åren varit inbjuden och hängt sina tavlor under Fryksdalsrundan, Hjärtrundan i Arvika, i Tällerud och i ett flertal gallerier i Stockholm och Göteborg. I november i år kommer han att medverka i Ronneby kulturcentrum tillsammans med Maria Vildhjärta Westerberg
 
Som en paus från skapandet och lite vila fungerar Hans arbete som personlig assistent, han kan lämna ateljén med fokus på arbetet för att sedan arbeta intensivt med konsten under flera dagar.
 
Inspirationen till Hans bilder kommer från det som händer i livet, barn, litteratur (Narnia har inspirerat till en av de senaste målningarna) och människor han möter. Han jobbar gärna med tema och lekfullhet och känslan av att vara fri som ett barn i skapandet känns viktigt. Lekfullheten, finurligheten och enkelheten känns som en röd tråd i Hans bilder.
 
Njut av en uttryckfull och färgrik utställning
Ann Lundqvist, Galleriet Östra Flygeln, Alsters herrgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar