söndag 10 oktober 2010

Konstnärlig roadtrip

Mitt roadtripsällskap
Emelie, Johan, Kicki, Thomas & Caroline

Var på en liten konstnärlig roadtrip under lördagen. Vi var ett gäng på sex stycken som for iväg över berget till Sunne och började vid biblioteket där Lotta Appelqvist hade vernissage på sin utställning "Borta" i Galleri Börken. Hon hade målat med tusch och akryl. Mycket spännande, och kanonbra bilder förstås.

Efter det åkte vi till Sundsbergs galleri och kikade på Anneli Pihlgrens konst. Hon hade akvareller och blyerts. Dessa två kombinerades också i vissa bilder. Hennes utställning hette "Very Welcome Mr Rorschach". Intressant utställning.

Sen gick färden till Karlstad där vi kastade i oss mat, så vi fick energi till att fortsätta vår konstfrossa. In till Thomas Christenssens utställning där vi njöt av hans underbart fria bilder. Vidare till Niki Meriman charmiga skulpturer och Gunhild Johansson färgsprakande bilder och till sist sprang vi in på samlingsutställningen med tre minuter till godo. Det är faktiskt lite stressigt att ta till sig mycket konst på en dag. Hann till exempel inte till mina vänner Kerstin Osterman och Silvija Boisen-Sinka, men man hinner ju inte hur mycket som helst.

Kan tillägga att övriga konstnärer som verkade intressanta på samlingsutställningen, men som vi aldrig hann till (man kanske kan söka på nätet) var: Maria Vallgren, Karin Börjeson, Laila Nylin, Karin Fast Aronsson.

2 kommentarer:

  1. Kul! Det lustiga med de där intensiva konstupplevelsedagarna är att intrycken faller på plats efter ett tag trots att man kan känna sig överfylld just där och då. I alla fall är det så för mig. Allt gott!

    SvaraRadera
  2. Så är det Titti. Egentligen skulle man behöva dela upp alla intryck på flera dagar..

    SvaraRadera