måndag 9 november 2009

ombyte förnöjer



Har hållit på länge med en bild nu som ska vara föreställande om än lite naiv, men den är i princip omöjlig att få till som jag vill. Bilden ska föreställa ett rådjur, men det är ett rådjur som inte vill bli hjort, om jag nu ska vara lite vitsig *ler* Desto skönare var det då att i dag få släppa alla måsten och bara få leka med motiv och färg. Vet faktiskt inte hur den här bilden kommer att sluta, men det är ju det som är charmen med det här andra sättet att måla. Mycket friare. Mycket mycket roligare.

Varför ska det inte vara roligt att måla? Varför sätter man upp ibland omöjliga mål? Ja det är väl det där med att man har en ide, en tanke om hur det ska bli som finns klar i huvudet, men som ibland är omöjligt att få till. Om man lyckas med en sådan bild är det en känsla av seger som infinner sig.
Om man lyckas med en tava som man inte har några som helst planer på att göra, känns det mer som en gåva om den lyckas. Men man ska inte att spotta på den känslan heller förstås. Den känslan är HELT ok.

2 kommentarer:

  1. ...och ändå...Jag tror att de där bilderna som bara "kommer" - utan några tankar - är de som säger och tilltalar andra mest. Det är lurigt. Man kan ju inte låta bli att få idéer och tänka ut vad man vill göra. Det enda man kan göra är att fortsätta och se vad som händer;).

    Lotta A.

    SvaraRadera
  2. Tack Lotta för din kommentar.. jag gillar också de som bara kommer mest..även efteråt.. men kanske man måste igenom ded är ideérna innan de andra kommer..

    SvaraRadera